Μέση Ανατολή

Στην τελική ευθεία για την εκπλήρωση των προφητειών: Το Ισραήλ δέσμευσε έκταση δίπλα από το Τέμενος Αλ Ακτσά για την οικοδόμηση του ναού του Σολομώντα!

Τον  Ιούνιο στην 50η επέτειο της «επανένωσης» της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ μαζί με το  Όρος του Ναού, η ισραηλινή κυβέρνηση θα ανακοινώσει την δημιουργία  ενός νέου ιδρύματος που θα παρέχει «έρευνα,  ενημέρωση και  υπεράσπιση» της εβραϊκής κληρονομιάς  αυτού που  θεωρούν οι Εβραίοι ως την πιο ιερή τοποθεσία όλου του Ιουδαϊσμού, και στην οποία ευρίσκονταν ο ναός του Σολομώντος  μέχρι το 70 μ.Χ. και την καταστροφή του από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τίτο.

Το Ίδρυμα «Όρος του Ναού» προτάθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ και τον δήμαρχο της Ιερουσαλήμ  Ze'ev Elkin, και θα έχει ετήσιο προϋπολογισμό που θα ξεκινά από τα $ 550.000.

Για τον σκοπό αυτόν θα δεσμευθεί έκταση 35 στρεμμάτων «δίπλα στο Όρος του Ναού», όπου πιστεύεται ότι ήταν το ακριβές σημείο ύπαρξης του ναού του Σολομώντα .

Το έργο έχει την υποστήριξη και τους  επαίνους από όλους τους Ισραηλινούς  υποστηρικτές για την ανοικοδόμηση του Ναού, τονίζουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Ο ραβίνος Yehuda Glick, ο οποίος ήταν  στόχος δολοφονικής απόπειρας το 2014 λόγω της θέσης του για την ανέγερση του ναού,  καλωσόρισε το σχέδιο για αυτό το  Ίδρυμα για την κληρονομιά του «Όρος του Ναού» και  προσωπικά άσκησε πιέσεις για τη δημιουργία του.

«Πρέπει να δηλώσω ξεκάθαρα: Το Όρος του Ναού είναι το θεμέλιο της ιστορίας του Εβραϊκού λαού και της επιστροφής στη γη της  γέννησης του Σιωνισμού», είπε ο  ίδιος.

Το Όρος του Ναού ή Τέμενος Αλ Ακτσά γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό θέμα στην ισραηλινή πολιτική σκηνή ακόμη και ανάμεσα στους Παλαιστίνιους που αρνούνται  οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του Τζαμιού  και του εβραϊκού Ναού  σε ορισμένες περιπτώσεις, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Η πρόταση της δημιουργίας του Ιδρύματος κάνει άμεση αναφορά στις επιθέσεις για την ιστορικότητα του Όρους του Ναού από τους μουσουλμάνους Άραβες.

«Τα τελευταία χρόνια, το κράτος του Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει μια εκστρατεία απονομιμοποίησης της περιοχής  που βασίζεται στην στρέβλωση των πραγματικών περιστατικών σχετικά με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του εβραϊκού λαού», αναφέρει η επεξήγηση της πρότασης της κυβέρνησης .

«Η κομβική στιγμή  αυτής της  τάσης υπήρξε πρόσφατα με απόφαση του Οκτωβρίου 2016 από την UNESCO , όταν επιχειρήθηκε να αποτραπεί η σύνδεση του εβραϊκού λαού με το Όρος του Ναού (ή Τεμένους Αλ Ακτσά) .

Υπό το φως αυτής της τάσης, η κυβέρνηση του Ισραήλ θεωρεί τον εαυτό της ως υπεύθυνη για την αποτροπή αυτής της παραπληροφόρησης και την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας», συνεχίζει  η ανακοίνωση του ισραηλινού κράτους.

Η αμφιλεγόμενη απόφαση της UNESCO χρησιμοποιεί μόνο μουσουλμανικά  ονόματα για τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, την  Παλιά Πόλη και ασκεί σκληρή  κριτική στο  Ισραήλ για αυτές που ονομάζονται «προκλητικές παραβιάσεις που παραβιάζουν την ιερότητα και την ακεραιότητα» της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση .

Επισημαίνεται επίσης ότι από τις 02-12 Νοεμβρίου 2017 ο οργανισμός  WND θα φιλοξενήσει ειδικά προσκεκλημένους ομιλητές για την κατάσταση στην περιοχή , συμπεριλαμβανομένων του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του νέου πρέσβη των ΗΠΑ David Friedman για να συζητήσουν το μετασχηματισμό των αμερικανο-ισραηλινών σχέσεων  που συνοδεύουν την εκλογή του Ν.Τραμπ .

Σήμερα το Όρος του Ναού διοικείται από Ιορδανούς  παρά την ανακατάληψη του το 1967 στο Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Οι μουσουλμάνοι το αποκαλούν Ιερό Τέμενος και πιστεύουν ότι είναι το σημείο όπου ο προφήτης τους ο Μωάμεθ ανέβηκε στον ουρανό. Οι ίδιοι  το διεκδικούν  ως τον τρίτο ιερότερο  χώρο του Ισλάμ που στεγάζει το τζαμί Al-Aqsa και τον ιερό  βράχο.

Εβραίοι και Χριστιανοί όμως αποθαρρύνονται από τις ισραηλινές αρχές να προστρέξουν για  προσευχή στο Όρος του Ναού, έτσι ώστε να μην προκαλέσουν  εντάσεις με τους μουσουλμάνους.

Όλα όμως αλλάζουν πλέον και η Ισραηλινή υπουργός πολιτισμού παρουσίασε το λογότυπο που θα χρησιμοποιηθεί στις επόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της επανένωσης της Ιερουσαλήμ υπό ισραηλινή αρχή.

Το έμβλημα διαθέτει μια ισραηλινή σημαία να κυματίζει πάνω από τα τείχη της παλιάς πόλης και το Όρος του Ναού και θα συνοδεύεται από το σύνθημα: «50 χρόνια από την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ».

Η  Ρεγκέβ δήλωσε την επιμονή της για τη χρήση της λέξης «απελευθέρωση» και όχι «επανένωση» στο σχεδιασμό του λογότυπου. Η ίδια τόνισε, επίσης, ότι ένα μέρος της εικόνας χαρακτηρίζει «μια ισραηλινή σημαία που έχει επιστρέψει για να πετάξει πάνω από τα τείχη της παλιάς πόλης, το Δυτικό Τείχος και το Όρος του Ναού», θέλοντας να δείξει ότι η περιοχή ανήκει δικαιωματικά στην χώρα της .

Αυτό που είναι όμως κατανοητό είναι μέρα με την ημέρα η ανέγερση του ναού του Σολομώντα έρχεται ακόμα ποιο κοντά μαζί με  όλα αυτά τα μελλούμενα τα οποία  έχουν προφητευθεί από τους Αγίους της ορθόδοξης  εκκλησίας  μας  . 

https://youtu.be/7pkZGfCo394?t=2

https://youtu.be/mt4vqcuk2fw?t=1

https://youtu.be/HZO7qLJa690

https://youtu.be/uYm6JIcNJVE?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...