Μέση Ανατολή

Πάμε για τον τελικό γύρο: Οι ΗΠΑ καλούν την Χεζμπολάχ να «αποσυρθεί αμέσως» από τη Συρία- Ο Τραμπ υπακούει στα κελεύσματα του Σανχεντρίν - Ξεκίνησαν επιχειρήσεις οι Ισραηλινοί

Καταιγιστικές και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις τρέχουν τις  ημέρες της αγίας και μεγάλης εβδομάδος  όσον αφορά την σπουδή των Αμερικανών για δράση στην Συρία.  

Την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson έφτανε χθες στη Μόσχα για να επιδώσει τελεσίγραφο στον Πούτιν σχετικά με την τύχη του Άσαντ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ έδινε μία  διαφορετική και εξίσου προκλητική απαίτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

https://youtu.be/DcEbdM_hCZM?t=1

«Η Χεζμπολάχ πρέπει να πακετάρει και να αποχωρήσει από την Συρία - τώρα!», δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στην ρωσική πλευρά.

Η Μόσχα όμως δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο σε καμία  των περιπτώσεων διότι, πολύ απλά η Χεζμπολάχ διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους,  της Al Nusra και της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης στην Συρία .

Ο ίδιος ο Πούτιν και ο "σκληροτράχηλος"  ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού έχουν επανειλημμένα εξάρει την τεράστια συμβολή της σιιτικής οργάνωσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί αρκετές χιλιάδες Λιβανέζοι μαχητές στον πόλεμο με τους τζιχαντιστές ενώ βρίσκονται εντός συριακού εδάφους πάνω από 8000 εμπειροπόλεμοι πολεμιστές.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος όμως επιμένει: «Καλούμε την Χεζμπολάχ  να αποσυρθεί  αμέσως από τη Συρία. Εάν η οργάνωση συνεχίσει να συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία για την υποστήριξη του συριακού καθεστώτος, τότε παραβιάζεται η δέσμευσή  για λιβανέζικη πολιτική αποσύνδεση από την συριακή σύγκρουση.

Γι 'αυτό και προφανώς, δεν βλέπουμε τον ρόλο της  Χεζμπολάχ στη Συρία ως εποικοδομητικό, και όπως είπα, σίγουρα θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις απειλές από αυτή την γνωστή τρομοκρατική οργάνωση», κατέληξε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο ισραηλινός στρατός από την άλλη πλευρά προετοιμάζεται πυρετωδώς για εισβολή στον Λίβανο και στην Συρία .

Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) μετακινούνται μαζικά κοντά σε αυτές τις χώρες  μεταφέροντας βαρύ οπλισμό όπως άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα αλλά και οχήματα πολλαπλών εκτοξευτών, μαζί με επίλεκτες δυνάμεις .

Την στιγμή ειδικές δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ διενεργούν από χθες το βράδυ εκκαθαριστικές επιχειρήσεις συλλαμβάνοντας έξι υπόπτους για τρομοκρατία σε ολόκληρη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Οι συλληφθέντες ονομάζονται «τρομοκράτες» από τις αρχές και θεωρούνται  ως  ύποπτοι για βίαιες επιθέσεις εναντίον αμάχων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις του IDF για ανάκριση.

Στο χωριό Sanur στην περιοχή Jenin, οι ισραηλινές μονάδες και οι άνδρες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (Shin Bet) ανακάλυψαν  αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά .

Σε άλλη επιχείρηση σήμερα Μ.  Πέμπτη το πρωί, οι ισραηλινές  δυνάμεις και  αστυνομικοί της περιοχής της Ιουδαίας και της Σαμάρειας εισήλθαν σε περιοχή βόρεια της Ιερουσαλήμ, διεξάγοντας επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν 3 κλεμμένα αυτοκίνητα στην πόλη  Silwad και κατασχέθηκαν μαζί με 85.000 σέκελ (23.340 δολάρια) που προορίζονταν για τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις αυτές αφορούν την εκκαθάριση των μετόπισθεν πριν ξεκινήσει εισβολή το Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία .

Αυτό το λέμε διότι οι Εβραίοι είναι σε «κόκκινο συναγερμό» από την παρουσία Ιρανών «συμβούλων» τόσο στο Λίβανο όσο και στην Συρία οι οποίοι προετοιμάζουν το τελικό κτύπημα του Ιράν στο Ισραηλινό κράτος .

Η επιβεβαίωση είναι οι δηλώσεις του Ιρανού αξιωματούχου Mousawi, που μίλησε και για το θέμα του στρατού της απελευθέρωσης του Γκολάν: «Μετά τις πρόσφατες νίκες, δημιουργήσαμε τον Απελευθερωτικό Στρατό του Γκολάν. Αυτός ο στρατός έχει εκπαιδευτεί και έχει λεπτομερή σχέδια. Αν η Συρία μας ζητήσει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για την απελευθέρωση του Γκολάν [από το Ισραήλ], μαζί με τους συμμάχους μας.

Οι 8.000  μπαρουτοκαπνισμένοι και εμπειροπόλεμοι μαχητές της Χεζμπολάχ, οι χιλιάδες άνδρες της Χαμάς και των σιιτικών πολιτοφυλακών του Ιράκ, μαζί με τους 20.000 σκληροτράχηλους και εξοπλισμένους σαν αστακούς (από την Ρωσία) Ιρανούς φρουρούς ετοιμάζονται εδώ και καιρό  για «γιουρούσι» στα υψώματα του Γκολάν.

Το Τελ Αβίβ έχει ως κύριο αρωγό του σε αυτήν την προσπάθεια  τις ΗΠΑ και προσωπικά τον Τραμπ, ο γαμπρός του οποίου είναι πλούσιος Εβραίος με μεγάλες διασυνδέσεις στο ανώτατο ισραηλιτικό συμβούλιο των Ραβίνων το περιβόητο Σανχεντρίν από το οποίο έρχονται όλα τα «μηνύματα» .

Η δε κόρη του Ιβάνκα έχει ασπαστεί σχετικά πρόσφατα τον Ιουδαϊσμό. Όλα αυτά συνηγορούν στην στάση που θα τηρήσει ο Αμερικανός πρόεδρος το επόμενο διάστημα. 

Ο  Αμερικανός υπουργός άμυνας James Mattis στις δηλώσεις του για τα τεκταινόμενα στην Συρία και την πιθανότητα εκδήλωσης ενός πολέμου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις , κάτι που ήταν πολύ εφικτό πριν τέσσερις ημέρες με την εκτόξευση πυραύλων Cruise, φάνηκε παράδοξα  πολύ «καθησυχαστικός».

Δεν είπε όμως το ίδιο για την στάση του Ισραήλ και τα σχέδια του. Η κυβέρνηση του Ισραήλ φέρεται στις 9 Απριλίου να πραγματοποίησε μια άκρως μυστική μέχρι τώρα συνάντηση για τις λεπτομέρειες της έναρξης «ανθρωπιστικής επέμβασης» με τις ΗΠΑ,  στη Συρία, σύμφωνα με το  ισραηλινό  Κανάλι 10.

Το κανάλι τόνισε ότι δεν μιλάμε για «οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση.», ενώ αποκάλυψε λεπτομέρειες του νέου αμερικανικού σχεδίου στη Συρία ρίχνοντας φως στα πραγματικά συμφέροντα του Ισραήλ στη συριακή σύγκρουση.

Την παραμονή της στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία , η  ισραηλινή πολεμική αεροπορία υλοποίησε επιδρομές στη Συρία, εντείνοντας τις εντάσεις στα Υψώματα του Γκολάν.

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι στις 7 Απριλίου  ο Ισραηλινός Στρατός έχει υποστηρίξει την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση «Shayrat» ( που κτύπησαν οι αμερικανικοί  πύραυλοι) όπου ευρίσκονταν άνδρες της Χεζμπολάχ  . 

https://youtu.be/s65tJWfBlBY?t=2

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο «Νέα Ανατολή»  και τον  πολύ γνωστό Αμερικανό αναλυτή  William Endgal, ο κύριος λόγος για την τρέχουσα επιδείνωση στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ με «Tomahawks» στη συριακή αεροπορική βάση, είναι η ανακάλυψη του πετρελαίου στην επίμαχη περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της  «Χεζμπολάχ» στο νότο με τη Συρία στα τέλη Μαρτίου, μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από την αποκαλούμενη Δυτική συμμαχία κατά του ISIS με τη συμμετοχή 68 χωρών.

Επειδή όμως ο κόσμος δεν μαθαίνει ποτέ την αλήθεια , οι αποφάσεις  των "σκοτεινών γερακιών" έρχονται μέσω του γνωστού ινστιτούτου  RAND Corporation και είναι ενδεικτικές για το τι πρέπει να περιμένουμε .

«Προσάρτηση με κάποιον νομιμοφανή τρόπο της Βόρειας Συρίας στην  Τουρκία,  έλεγχο της περιοχής από την συριακή «αντιπολίτευση» και τις Ηνωμένες Πολιτείες και εκδίωξη Ρώσων και Ιρανών. Παράλληλα θα έχουμε και ανακήρυξη κράτους του Κουρδιστάν στην Συρία».

Η χθεσινή ταξιδιωτική οδηγία από  τις ΗΠΑ προδικάζει σαφώς πολεμικές εξελίξεις ενώ εγκυμονεί κινδύνους και για τους προσκυνητές τις άγιες ημέρες του Πάσχα.  

Σύμφωνα λοιπόν σύμφωνα με Αμερικανούς συμβούλους από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ συμβουλεύονται να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ εάν είναι ήδη εκεί, να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν».

 Οι ίδιοι αξιωματούχοι θα πρέπει να έχουν λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη σε στρατόπεδα προσφύγων, πανεπιστήμια της Δυτικής Όχθης και «περιοχές» πιθανών συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Με δεδομένο αυτό και όλες αυτές τις προοπτικές, το σκηνικό δυναμιτίζει  το ήδη βεβαρημένο κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία , φέρνει την Κίνα στην περιοχή και θα προκαλέσει  με κάποιο απίθανο τρόπο το έναυσμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Όλες οι ενδείξεις άλλωστε εκεί οδηγούν.  

 

https://youtu.be/3YGwu3XaZR8?t=1

https://youtu.be/Fi4qczkqyWI

https://youtu.be/6iOBvYkrLsg?t=6

https://youtu.be/XkVQLFek_Bs

https://youtu.be/o0asTOQ9OEQ?t=1

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...