Ένοπλες Συρράξεις

Ν.Τραμπ: "Οταν τελειώσω ο κόσμος θα είναι καλύτερο μέρος" - Η Κίνα έθεσε ολόκληρο τον στρατό της σε κατάσταση συναγερμού!


"Οταν τελειώσω ο κόσμος θα είναι ένα πολύ καλύτερος μέρος, Μέση Ανατολή, Ουκρανία, Συρία δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν" είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ δυστυχώς...Οι ΗΠΑ θα πλήξουν τη Β.Κορέα. Η Κίνα έθεσε ολόκληρο τον στρατό της σε κατάσταση συναγερμού, επιπλέον της κινητοποίησης κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται. Ταυτόχρονα η Αμερικανική ναυτική αρμάδα μάχης ξεκίνησε αμυντικές μανούβρες.
https://twitter.com/nick_ramsey/status/852255693616840708

https://twitter.com/Eire_QC/status/852254727656140800

Σύμφωνα με εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο έχει διατάξει αυξημένη ετοιμότητα στο στράτευμα και στις πέντε στρατιωτικές «περιοχές» της χώρας λόγω της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως η κρατική εντολή μεταφέρθηκε σε τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες στις επαρχίες Shandong, Zhejiang και Yunnan.

Περίπου 25.000 στρατιώτες της 9ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας διατάχτηκαν να ετοιμαστούν για μετακίνηση σε μεγάλη απόσταση, κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Εικάζεται ότι έχουν κινητοποιηθεί και άλλες μονάδες.

Οπως αποκάλυψε χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ , η κινέζικη κυβέρνηση ανέπτυξε 150.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Βόρεια Κορέα την Κυριακή, ενώ οι ΗΠΑ διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Νότια Κορέα εντός και εκτός της κορεάτικης χερσονήσου.

Η Κίνα διαθέτει 12 βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng - 03 και 24 πυραύλους Dongfeng - 21 "Carrier -killer" στην πόλη Σένιανγκ της επαρχίας Λιαονίνγκ.

Η ανησυχία της Κίνας για τις πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, ολοένα και μεγαλώνει.

Μετά την είδηση της ανάπτυξης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Carl Vinson, η κρατική κινέζικη εφημερίδα Global Times δημοσίευσε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία αυξήθηκαν οι Κινέζοι πολίτες που επιθυμούν να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα.

Σε άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται ότι η αποστολή στρατευμάτων από την Κίνα στη χερσόνησο της Κορέας, σε περίπτωση έναρξης στρατιωτικών συγκρούσεων στην περιοχή, «θεωρείται βέβαιη».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αφαιρέθηκε από τις κρατικές ιστοσελίδες της Κίνας σύμφωνα με πηγές.
https://twitter.com/JeremyKohCNA/status/852174947388489729

https://twitter.com/JeremyKohCNA/status/852174124034043905

https://twitter.com/JeremyKohCNA/status/852154817527005184

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...