Αρχείο

Οι Τούρκοι μετρούν το χρόνο αντίδρασης και την ετοιμότητα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων στέλνοντας μέσα στη νύχτα σκάφη με μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Οι Τούρκοι μετρούν τους χρόνους αντίδρασης του ελληνικού στρατιωτικού φυλακίου στη νήσο Παναγιά και της βοήθειας που μπορεί να προστρέξει στο νησί από τη Χίο στέλνοντας σκάφη με μετανάστες να προσεγγίζουν και να δένουν στο ακριτικό νησί. Ένα φαινόμενο που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρείται ημέρα, αλλά και νύχτα.

Τα ξημερώματα σήμερα λοιπόν σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο της Χίου όταν ενημερώθηκε από τα στελέχη που στελεχώνουν το στρατιωτικό παρατηρητήριο στη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες ότι σε δύσβατη περιοχή είχε προσαράξει ταχύπλοο με μετανάστες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή των οποίων, το ταχύπλοο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου όπου και κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση στο ταχύπλοο επέβαιναν 16 αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν, επίσης, στη Χίο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Το γεγονός ότι οι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος και όχι με μία απλή λέμβο να περάσουν στο ελληνικό νησί, το γεγονός ότι προσάραξε σε δύσβατη περιοχή και όχι εκεί που έχουν άμεση οπτική εικόνα οι στρατιώτες προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Το συμβάν δε έρχεται να προστεθεί στην ομολογία Τούρκων δημοσιογράφων σύμφωνα με την οποία η ΜΙΤ έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα, η οποία σαφώς συνδέεται με το δημοψήφισμα που προωθεί ο Ερντογάν. Οι φόβοι από ελληνικής πλευράς για κάποια προβοκάτσια ή «θερμό επεισόδιο» είναι μεγάλοι, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να πάρει τις υπερεξουσίες που θέλει στη χώρα του.

Η νήσος Παναγιά, όπως και το Καστελόριζο είναι δύο περιοχές που οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει ύποπτη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες και η Άγκυρα έχει εντάξει τα δύο νησιά στις «γκρίζες ζώνες». Να σημειωθεί επίσης πώς και πέρυσι το Πάσχα οι Τούρκοι επιχείρησαν απόβαση στην Παναγιά χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα καπνού μετανάστες.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές