Ένοπλες Συρράξεις

Μεγάλη τραγωδία στη Συρία: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ως ασπίδα γυναικόπαιδα σε εργοστάσιο παραγωγής χημικών - Φόβοι για 100 νεκρούς - Προσοχή: Σκληρές εικόνες


Πολύ μεγάλη τραγωδία καταγράφεται στη Συρία καθώς οι τρομοκράτες τζιχαντιστές φαίνεται ότι είχαν ως ασπίδα παιδιά και γυναίκες σε κεκαλυμμένα εργοστάσια παραγωγής χημικών τη στιγμή των σαρωτικών βομβαρδισμών! Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες.

Ο συριακός Στρατός φαίνεται ότι έπληξε το εργοστάσιο χημικών των τζιχαντιστών στην πόλη Khan Sheikhoun με αποτέλεσμα το δράμα που βλέπεται.

Οι τζιχαντιστές την ώρα που χάνουν σε όλα τα μέτωπα σχεδίασαν μια πολύ καλή προβοκάτσια δυστυχώς όμως με αμέτρητα θύματα. Κατά μια περίεργη σύμπτωση η οργάνωση Λευκά Κράνη βρίσκονταν στο σημείο...

Η πόλη Khan Sheikhoun βρίσκεται βόρεια της Χάμα και μεταξύ του αυτοκινητοδρόμου Χάμα-Ιντλίμπ Μ5. Έχει καταληφθεί από τους τζιχαντιστές το 2014 όταν οι δυνάμεις τους κατέλαβαν τη περιοχή Ma’arat Al-Nu’man.

Το αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο Orient News ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών είναι 50 και των τραυματιών 150. Στις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media φαίνονται εθελοντές της οργάνωσης Λευκά Κράνη να χρησιμοποιούν μάνικες νερού για να ξεπλύνουν τους τραυματίες καθώς επίσης και τουλάχιστον δυο άνδρες με αφρούς γύρω από το στόμα τους.

Άνθρωποι έπαθαν ασφυξία ή λιποθύμησαν, ενώ στις σοκαριστικές εικόνες φαίνονται κάποιοι να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους ή γυμνά παιδιά ξαπλωμένα στο έδαφος

Η συριακή αντιπολίτευση άρχισε τα όργανα αμέσως και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο, καθώς και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η Ρωσία και ειδικά οι δυνάμεις του Μ.Άσαντ δεν είχαν κανέναν όφελος από μια τέτοια επίθεση καθώς είχαν το τακτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα στην περιοχή.

Τα ρωσικά μαχητικά έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες σαρωτικούς βομβαρδισμούς θέσεων και αρχηγείων των τρομοκρατικών τζιχαντιστικών οργανώσεων στην Ιντλίμπ.

Ο μόνος που ωφελείται από μια τέτοια σκευωρία είναι οι ΗΠΑ οι οποίες θα επαναφέρουν την προηγούμενη θέση τους περί δίωξης του Μ.Άσαντ και η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αυτό έγινε λίγα 24ωρα μετά την δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος τόνισε ότι ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για τον Μ.Άσαντ...

Λίγες ώρες αργότερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εξέφρασε αντίθετη άποψη...

https://www.youtube.com/watch?v=2oE6YjYyH1c

https://www.youtube.com/watch?v=RfAmwTXQNzo
https://twitter.com/Conflicts/status/849153755543195649

https://twitter.com/Sophiemcneill/status/849177336419414016

https://twitter.com/Sophiemcneill/status/849153013994401793

https://twitter.com/DrShajulIslam/status/849166361549037568

https://twitter.com/DrShajulIslam/status/845694091958648832

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ