Αρχείο

Ιδού ποιος είναι ο πραγματικός διαχωρισμός Πολιτείας - Εκκλησίας: Χιλιάδες δέματα αγάπης για το Πάσχα, όταν η κυβέρνηση κοροϊδεύει με επιδόματα - ψίχουλα με λεφτά από τις κομμένες συντάξεις!

Του Άγγελου Ρούσσου
«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον, ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού» λέει ο εκλησιαστικός ύμνος και οι Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας το κάνουν πράξη!

Εκεί που το κράτος αποδεικνύεται πολύ λίγο έως ανύπαρκτο και κοροϊδεύει τους πολίτες ψαλιδίζοντας από τη μία τις συντάξεις για να δώσει από την άλλη επιδόματα-ψίχουλα δημιουργώντας ολοένα και περισσότερους νεόπτωχους, οι Μητροπόλεις αποδεικνύουν για πολλοστή φορά πως η Εκκλησία είναι στοργική μάνα εν αντιθέσει με την Πολιτεία που εμφανίζεται ως κακιά μητριά!

Αυτός είναι ο ουσιαστικός διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας... Η Εκκλησία προσφέρει σε χιλιάδες οικογένειες ένα αξιοπρεπές Πάσχα, ενώ το Κράτος κάνει ότι μπορεί για να τους το στερήσει!

Μέσα σε λίγες μέρες οι Μητροπόλεις μοίρασαν χιλιάδες δέματα αγάπης σε συμπατριώτες μας που το έχουν ανάγκη...

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:
-Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εν όψει του Πάσχα, προχώρησε στην διανομή δεμάτων σε 604 οικογένειες της Μητροπόλεως, από την Λυκόφη μέχρι και την Σαμοθράκη.

-O Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, την Παρασκευή 7 Απριλίου προσέφερε 6.000 περίπου δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας – Πειραιώτες και όχι μόνο - οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

-Στα πλαίσια της φιλανθρωπικής της δραστηριότητας και του κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ενίσχυσε για τις ημέρες του Πάσχα 4.635 οικογένειες.

-Η Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής μαζί μρ την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διένειμαν εν όψει των εορτών του Πάσχα στους δικαιούχους τα προβλεπόμενα δέματα με την ευλογίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος

-Από την Μητρόπολη Κηφισίας διενεμήθησαν την Μ. Τρίτη ποσότητες αμνών επ’ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, προνοία του Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.
-Στην Μητρόπολη Χίου την Μεγάλη Τρίτη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μάρκος συναντήθηκε με τους Λιμενεργάτες, στους οποίους ευχήθηκε για τις Άγιες αυτές ημέρες και προσέφερε στον καθένα δωροεπιταγές για οικονομική ενίσχυση για το Άγιο Πάσχα.
Επίσης το πρωί της Μεγάλης Τρίτης προσήλθαν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως περίπου εκατό (αρ. 100) άπορες οικογένειες και με ασθενή μέλη, τις οποίες είχαν προτείνει οι Ιερείς από τις Ενορίες τους, και έλαβαν οικονομική ενίσχυση για το Άγιο Πάσχα.

-«Δέματα Αγάπης» και από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ βρέθηκε το πρωινό της Μεγάλης Τρίτης, 11 Απριλίου , στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας, στον οποίο στεγάζεται το κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών προσέφεραν περισσότερα από 300 «Δέματα Αγάπης» με σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, ανακουφίζοντας και στηρίζοντας ενεργά αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα.

-Εν όψει των εορτών του Πάσχα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κων/νο Δήμτσα, διένειμαν την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα, δέματα ξηράς τροφής, κρεατικών, τυροκομικών προϊόντων και πατάτας σε 200 άπορες οικογένειες της ακριτικής περιοχής

-Το πρωί της Μ.Τρίτης ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μοίρασε στο Πνευματικό Κέντρο δέματα τροφίμων, τα οποία περιείχαν μακαρόνια, ρύζι, γάλα, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά ρούχων-πιάτων, λάδι, αμνοερίφια και πουλερικά, σε αναξιοπαθούντες Κερκυραίους

-Στην Μητρόπολη Ζακύνθου οι Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης κ.κ. Διονύσιος και Χρυσόστομο, προσέφεραν στον Δήμο κρέας, γεγονός, που, βοηθά στη σίτιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών ενόψει των άγιων ημερών του Πάσχα.
-Με επισκέψεις στις Ιερές Μητροπόλεις Ιωαννίνων και Χαλκίδος και την στήριξη 570 ευπαθών οικογενειών ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή δεμάτων αγάπης του προγράμματος « ΜΑΖΙ, όπου υπάρχει ανάγκη» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗ».

-Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου το τελευταίο τριήμερο και εν όψει του Πάσχα, προχώρησε στην διανομή τσαντών αγάπης σε 1200 άτομα της Μητροπόλεως .

-Στην Καβάλα την Μεγάλη Πέμπτη τό πρωΐ και μέχρι το μεσημέρι, δειναεμήθηκαν περισσότερα από εκατό (100) δέματα με τρόφιμα σε ισάριθμες οικονομικά αδύνατες οικογένειες της Καβάλας για το πασχαλινό τους τραπέζι.

-Αλλά και στο Λαγκαδά το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, διανεμήθησαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, «Δέματα Αγάπης» ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα

Κι όλα αυτά είναι μονάχα μερικά παραδείγματα της τεράστιας βοήθειας που προσέφεραν οι Μητροπόλεις και αυτές τις άγιες μέρες....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...