Επιστήμη

«Ιατρικό θαύμα»; - Ελληνίδα που «δεν μπορούσε να κάνει παιδιά» περιμένει δίδυμα!

Τα δίδυμα παιδιά της περιμένει σε λίγο καιρό μια 40χρονη Ελληνίδα δικηγόρος, που μέχρι πρόσφατα όλοι οι ειδικοί έλεγαν πως «δεν μπορεί να κάνει παιδιά». 

Η Ναταλία, όπως ονομάζεται η γυναίκα που δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά της, είναι μόλις η τρίτη γυναίκα παγκοσμίως που υποβλήθηκε σε μια νέα επαναστατική μέθοδο γονιμοποίσης. Όταν έμαθε για την θεραπεία αυτή βρισκόταν ήδη στην διαδικασία να αναζητά τρόπους υιοθεσίας, όταν έμαθε για την μέθοδο αυτή και μέσα σε εννιά μέρες από την εφαρμογή της, μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες ορμονοθεραπείας άλλων μεθόδων, έμεινε έγκυος.

Είχε διαγνωσθεί με εκ γενετής ανεπαρκείς οωθήκες, γεγονός που όλοι θεωρούσαν απαγορευτικό στο να τεκνοποιήσει. Όταν έμαθε για την μέθοδο αυτή, που «αναγεννά» τα όργανα αναπαραγωγής με την έγχυση πλάσματος του αίματος στις οωθήκες και την μήτρα, αποφάσισε να προχωρήσει την διαδικασία και τώρα είναι δέκα εβδομάδων έγκυος.

«Δεν είχα τίποτα να χάσω, γιατί όλοι μου έλεγαν πως είμαι "χαμένη περίπτωση". Αλλά το θαύμα έγινε», λέει η Ναταλία στους βρετανικούς Times.

Είναι η πρώτη γυναίκα που μένει έγκυος με τον φυσιολογικό τρόπο, μετά την υποβολή στην θεραπεία.

Η διαδικασία εφαρμόστηκε στην Κλινική «Γένεσις» στην Αθήνα, από τον δρ Κωνσταντίνο Σφακιανούδη, που δήλωσε πως πλέον 180 γυναίκες έχουν υποβληθεί στην θεραπεία αυτή κάποιες ελπίζοντας να αποκτήσουν παιδί και κάποιες για να σταματήσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, καθώς όλες δεν είχαν περίοδο.

«Είχαμε δύο επιτυχείς εγκυμοσύνες, η μία συνεχίζεται και η άλλη τερματίστηκε στο πρώτο τρίμηνο», λέει ο κύριος Σφακιανούδης στους Times.

Το πώς ακριβώς το πλάσμα του αίματος αναγεννά τα αναπαραγωγικά όργανα παραμένει αδιεκρίνιστο: Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι αναζωογονεί τα κύτταρα στις ωοθήκες και αυτά παράγουν περισσότερα ωάρια. Άλλη ίσως να είναι ότι με την έγχυση αναζωογονείται το ίδιο το περιβάλλον όπου δημιουργούνται τα ωάρια.

Στην ίδια κλινική στην Αθήνα έχουν υποβληθεί στην θεραπεία αυτή και δύο γυναίκες από την Γερμανία, που απέκτησαν έτσι το δεύτερό τους παιδί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...