Ένοπλες Συρράξεις

Η ταχύτητα θα κρίνει τον πόλεμο: Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ετοιμάζει 30.000 βαγόνια για τρένα για την μαζική μετακίνηση στρατευμάτων και διηπειρωτικών πυραύλων! (βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «διέταξε μέχρι το 2019 να αγοραστούν 30 χιλιάδες βαγόνια με στόχο την μετακίνηση εξοπλισμού και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων α σε περίπτωση απειλής της εθνικής ασφάλειας. Ταυτόχρονα, στη Ρωσία βγήκαν όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα σε άσκηση προσομοίωσης επίθεσης από Αμερικανικούς πυραύλους κρουζ Tomahawk

https://www.youtube.com/watch?v=NGqVdJ1CKMs

«Υπάρχει μια επιτροπή σιδηροδρόμων με πρόεδρο  και μέλη του Υπουργείου Μεταφορών του κράτους και κατά τη διάρκεια των ετών 2017-2019 θα αγοράσει 30.000 σιδηροδρομικές πλατφόρμες για να εξασφαλίσει την κινητοποίηση και τη στρατηγική ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων και οπλικών συστημάτων στην αχανή ρωσική επικράτεια» , είπε ο ίδιος σε μια συνεδρίαση της Δούμας κατά την πρώτη ανάγνωση των τροποποιήσεων του  νόμου «Περί του συστήματος συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών, έργων και υπηρεσιών για τις κρατικές και δημοτικές ανάγκες».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, η προεδρική εντολή για την αναδιάταξη των στρατευμάτων ήταν για  «όχι λιγότερες από 30 χιλιάδες πλατφόρμες για τη μεταφορά στρατευμάτων στρατηγικής κατεύθυνσης», σύμφωνα με τον  Ντμίτρι Μπορίσοφ.

Είναι γνωστό ότι σε περίπτωση πολέμου έχουν γίνει οι αναγκαίες μελέτες οι οποίες έχουν καταδείξει ειδικά για την Ρωσία, ότι το τρένο διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε όλο  το φάσμα των επιχειρήσεων.

Τα τρένα μεταφέρουν χιλιάδες άνδρες και οπλικά συστήματα στα σημεία του μετώπου ταχύτατα  και με μεγάλη ασφάλεια ενώ λειτουργούν ως  νοσοκομεία, αποθήκες όπλων, πυρομαχικών, και εφοδιασμού. Επίσης αυτήν την στιγμή κατασκευάζονται και ειδικά τρένα που θα μεταφέρουν βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους.

Οι  σιδηροδρομικές πλατφόρμες  θα μεταφέρουν επίσης  τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα,  και άλλα αγαθά, τα οποία δεν απαιτούν προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, πρόσφατα αναδημιουργήθηκε το 1ο σύνταγμα Φρουρών αρμάτων του  στρατού, με κύρια αποστολή την εξασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής ασφάλειας σε  μια μακροπρόθεσμη στρατιωτική σύγκρουση.

Ένα καλά αναπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο προσδίδει την  δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνάμεων παρέχοντας ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι του εχθρού που δεν θα έχει  μια τέτοια ευκαιρία.

Για πρώτη φορά τα πλεονεκτήματα των σιδηροδρόμων έγιναν γνωστά το 1866 στον Αυστρο-πρωσικό πόλεμο , όταν τα χρησιμοποίησε ο  περίφημος Πρώσος στρατηγός Χέλμουτ Καρλ φον Μόλτκε.

Η αποφασιστική μάχη του πολέμου, η μάχη της Σάντοβα, κερδήθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω της ταχύτατης μεταφοράς πρωσικών δυνάμεων στη μάχη με τους σιδηροδρόμους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρώσος διοικητής είχε πιέσει την κυβέρνηση εκ των προτέρων με ένα περίτεχνο στρατιωτικό σχέδιο κινητοποίησης.

Ένας από τους κύριους λόγους για την ήττα της Ρωσίας στον Κριμαϊκό το 1850 ήταν η απουσία του σιδηροδρομικού δικτύου που θα επέτρεπε την μετακίνηση ταχύτατα  ενόπλων δυνάμεων  της χώρας.

Πλέον όμως καθημερινά όλα τα σημάδια μας δείχνουν  ξεκάθαρα ότι οδεύουμε σε αυτό που ενώ όλοι οι ηγέτες σε ανατολή και δύση το απεύχονται, δυστυχώς κάνουν  τα πάντα για να ξεκινήσει .

Μιλάμε για ένα παγκόσμιο πόλεμο , οι επιπτώσεις του οποίου θα καταλάβουν πλέον ολόκληρη την υφήλιο.   

https://youtu.be/d9lQtTnoWFc?t=9

https://youtu.be/ZT8rb22SjUc

 

https://youtu.be/lDuxMsgeDI0?t=3

https://youtu.be/DrBHhfSXuSU?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...