Κόσμος

Η παγκόσμια ειρήνη κρέμεται από μια κλωστή: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τίλερσον έδωσε τελεσίγραφο στην Ρωσία - O Πούτιν τον έδιωξε κακήν κακώς!



Η παγκόσμια ειρήνη στον πλανήτη πλέον κρέμεται στην κυριολεξία σε μια κλωστή με την στάση των ΗΠΑ να θυμίζει Φαρ Ουέστ, μόνο που οι «ψυχροί» Ρώσοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια.   

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson έδωσε τελεσίγραφο στη Ρωσία ενώ ο Ρώσος πρόεδρος τον απέπεμψε σκιωδώς από την χώρα.

Ο Αμερικάνος  διπλωμάτης, απαίτησε από την  Μόσχα  να αποφασίσει, εάν υποστηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους  συμμάχους της  ή το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Αυτό αναφέρει ο ρωσικός τύπος σε έκτακτα δελτία υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία είναι μεγάλη χώρα με τεράστια στρατιωτική δύναμη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μετέβη αεροπορικώς στην Μόσχα όπου και συναντήθηκε με  τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά μέχρι εκεί, διότι  στην συνέχει δέχθηκε «κόκκινη κάρτα» από τον Πούτιν για συνάντηση και αποχώρησε από την Ρωσία.

«Η Ρωσία πρέπει να κάνει μια επιλογή, είτε θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, είτε θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για να βρούμε μια λύση στη Συρία»,  δήλωσε ο Tillerson.

Νωρίτερα, το ίδιο «τελεσίγραφο» έδωσε και ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος την τελευταία στιγμή ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα, λόγω της ρωσικής θέσης στο συριακό ζήτημα και της υποστήριξης των δυνάμεων του προέδρου Assad.

Ο Johnson, ειδικότερα ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της στήριξης του Προέδρου της Συρίας και «της  δουλειάς με τον υπόλοιπο κόσμο για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.»

Επιπλέον, ο επικεφαλής του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Κρεμλίνου να συνεργαστεί, η Ρωσία θα δεχθεί  πρόσθετες κυρώσεις , οι οποίες  θα επηρεάσουν  πρώτα απ 'όλα τους εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Με το θέμα διευθέτησης της συριακής κρίσης ασχολήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7. Η επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, η χρήση  στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ χημικών όπλων στις 4 Απριλίου, ήταν η αιτία για τη σύγκληση μιας ειδικής συνεδρίασης.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν για το περιστατικό τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία επιμένει ότι είναι αναγκαίο να ερευνηθεί  το περιστατικό, και μόνο με βάση τα πορίσματα της έρευνας να παρθούν  συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο Πούτιν δεν δέχεται τελεσίγραφα από κανέναν πόσο μάλλον από τις ΗΠΑ διότι πολύ απλά γνωρίζει πως ότι και να αποφασίσει η χώρα του αποτελεί στόχο, για αυτό και θα κτυπήσει με δύναμη κάτι για το οποίο προετοιμάζεται εδώ και πολλά -πολλά χρόνια.

   BINTEO

//gazeta.media.eagleplatform.com/index/player?player=new&player_template_id=9318&record_id=735295

https://youtu.be/0-3_wx-Ci7M

https://www.youtube.com/watch?v=yYhrq7EXO8Q

https://www.youtube.com/watch?v=u49Kj221QrA

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...