Κόσμος

Ηχούν οι σειρήνες πολέμου στη Κίνα - Εγκαταστάθηκε το THAAD και απέπλευσε το USS Michigan - Σε θέσεις μάχης η αμερικανική αρμάδα - Προειδοποιεί πρέσβης των ΗΠΑ: "Μια πυραυλική επίθεση στην Β.Κορέα θα εξαφάνιζε τα πάντα από προσώπου γης" - Δείτε βίντεο


Του Βασίλη Καπούλα

Ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην κινεζική πόλη Shenyang η οποία συνορεύει με την Βόρεια Κορέα δείχνοντας σαφώς πως η Κίνα αναμένει επίθεση των ΗΠΑ στη Πιονγιάνγκ ενώ την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στα σύνορα Κίνας-Β.Κορέας από κινεζικές δυνάμεις βαριά οπλισμένες.
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/858642276658139136

Σε θέση μάχης βρίσκεται η ομάδα κρούσης του 7ου Στόλου με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να ασκείται μαζί με σκάφη του νοτιοκορεατικού Ναυτικού. Κεντρική εικόνα άρθρου.
https://twitter.com/Eire_QC/status/858310682768539649

Όλα είναι έτοιμα για προληπτικό πλήγμα από τις ΗΠΑ καθώς εγκαταστάθηκε το THAAD στην πόλη  Seongju της Νότιας Κορέας ενώ το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Michigan  (SSGN 727) που φέρει 154 πυραύλους κρουζ Tomahawk απέπλευσε από το λιμάνι του Busan χτες το απόγευμα για να "ασκηθεί μόνο του" όπως ανακοινώθηκε.

H Βόρεια Κορέα απείλησε να το βουλιάξει λέγοντας:

«Τη στιγμή που το USS Michigan θα προσπαθήσει να κινηθεί έστω και λίγο, θα είναι καταδικασμένο να αντιμετωπίσει την άθλια μοίρα του να γίνει ένα υποβρύχιο φάντασμα χωρίς να είναι σε θέση να έρθει στην επιφάνεια» έγραψε η ιστοσελίδα του Βορρά Urminzokkiri.

«Η επείγουσα ανάπτυξη του πυρηνικού υποβρυχίου στα ύδατα ανοικτά της χερσονήσου της Κορέας, συμπίπτει χρονικά με την ανάπτυξη της ομάδας αεροπλανοφόρων, που έχει ως στόχο να εντείνει τις στρατιωτικές απειλές προς την δημοκρατία μας», αναφέρθηκε.

Ταυτόχρονα αμερικανικά οχήματα μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο από τον σταθμό Cheongnyangni με κατεύθυνση νοτιοδυτικά.

Το THAAD

Εδώ οι Κινέζοι στα σύνορα με Β.Κορέα

 


Πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι Αμερικανός πρόεδρος «πιέζεται σφόδρα να εξαφανίσει άπω τον χάρτη την Βόρεια Κορέα διότι πολύ απλά οι ίδιοι ορέγονται το πλούτο της χώρας. Ο λαός της χώρας όμως είναι  μεταξύ ενός στυγνού δικτάτορα και της νέας τάξης.

Εδώ το USS Michigan  (SSGN 727)


«Μια ενδεχόμενη αμερικανική πυραυλική επίθεση με πυρηνικά όπλα στην Βόρειο Κορέα «θα είχε απολύτως κατακλυσμιαίες και καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα.

Ο Max Baucus, ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα επί προεδρίας  Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να αποκλειστεί » ότι ο Πρόεδρος Ν.Τραμπ είναι ικανός να διατάξει μια επίθεση στο αυταρχικό κράτος της Βορείου Κορέας.

«Αφού ο Πρόεδρος Τράμπ διέταξε την πυραυλική επίθεση στην Συρία και είναι ένας τύπος "μάτσο"  που μας κάνει νευρικούς, τότε είναι ικανός για όλα», δήλωσε ο πρώην γερουσιαστής.

«Αλλά είμαι βέβαιος ότι το Πεντάγωνο και το κρατικό τμήμα, καθώς και όλοι οι σύμβουλοί του προέδρου του εξήγησαν ότι μια ενδεχόμενη επίθεση με πυραύλους που θα ξεκινούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή, θα είχε απολύτως κατακλυσμιαίες και καταστροφικές συνέπειες και νομίζω ότι είναι αρκετά σοφό να μην επιθυμεί προς το παρόν να το πράξει», αναφέρει ο ίδιος .

Εδώ οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Β.Κορέας

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Τράμπ προετοίμασε αυτό που ο κ. Baucus χαρακτήρισε ως «έκτακτη» ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τους 100 γερουσιαστές για την κλιμάκωση της πυρηνικής απειλής.

Θα ενημερωθούν από τον Υπουργό Άμυνας James Mattis, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, τον Διευθυντή της National Intelligence NSA  Dan Coats και τον ΑΓΕΕΔ στρατηγό Joseph Dunford.

«Κατά τη διάρκεια των περίπου 40 χρόνων που υπηρετώ στο Κογκρέσο δεν θυμάμαι ποτέ μια συνάντηση με 100 γερουσιαστές  στο Λευκό Οίκο σε ένα θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο  Baucus.

«Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι ο πρόεδρος προσπαθεί να θέσει το στάδιο δράσης που μπορεί να πάρει αργότερα, και ίσως αυτό  να είναι διπλωματική δράση, αλλά μπορεί να είναι και στρατιωτική. Είναι εξαιρετικό, είμαι πολύ έκπληκτος από αυτό», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν σημειώσει κάποια πρόοδο με τη βορειοκορεατική διπλωματία επί προεδρίας  Κλίντον, αλλά αυτή διακόπηκε  μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπους.

«Αλλά ίσως τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό  δεν θα το αποκλείσω», δήλωσε ο Baucus .

Ο ίδιος είπε ότι οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις  είχαν φοβηθεί να καθίσουν μαζί με τον Βόρειοκορεάτη δικτάτορα μη τυχόν και νομιμοποιήσουν το καθεστώς του , αλλά ο  Baucus δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις έχουν γίνει πολύ πιο σημαντικές.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει τη Βόρεια Κορέα ως το πιο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και οι ΗΠΑ στέλνουν δυο από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία τους στην περιοχή, ενώ  ήδη στη Νότια Κορέα βρίσκονται τμήματα του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, ο....Κιμ περνά στην αντεπίθεση για να κερδίσει!

Την Τετάρτη  το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Rodong Sinmum έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών (εντυπωσιακών είναι η αλήθεια) από τις ασκήσεις που έγιναν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 85 χρόνια από την ίδρυση του στρατού της Βόρειας Κορέας από το βλέμμα του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας, ο οποίος έφτασε στο σημείο με ανοιχτή Mercedes και συνοδευόμενος από τους κορυφαίους στρατηγούς του.

Και αφού τον υποδέχτηκε η ηγεσία των στρατευμάτων, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν στρατιώτες απ’ όλα τα Σώματα, μετά πήρε τα κιάλια του και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει η στρατιωτική άσκηση.

Υποβρύχια έκαναν επιθέσεις με τορπίλες σε πολεμικά πλοία του «εχθρού», την ώρα που μαχητικά και βομβαρδιστικά έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από τη θάλασσα και έριχναν βόμβες στους στόχους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρακτορείο, επαινούσε τους άνδρες των υποβρυχίων και τους πιλότους για την ετοιμότητα και την ευστοχία τους και δήλωνε πανέτοιμος για μάχη με τους Αμερικανούς!

Περισσότερα από 300 μεγάλου διαμετρήματος αυτοκινούμενα πυροβόλα παρατάχθηκαν στην ακτή και άνοιξαν πυρ συντονισμένα!

Η ουσία είναι ότι είναι όλοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη στη Κορεατική Χερσόνησο με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεωρεί και παρακολουθεί στις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Oι φωτογραφίες και το βίντεο δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με τις ΗΠΑ με την επιχειρησιακή ενεργοποίηση του THAAD να ανεβάζει και άλλο την ένταση.

Οι ειδικοί αναλυτές λένε ότι ο Κιμ παρουσίασε λιγότερο από το 2% των πυροβόλων του. Εμείς υπενθυμίζουμε την ελληνική παροιμία που είναι άκρως επίκαιρη : «είδε ο μεθυσμένος τον τρελό…και φοβήθηκε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ