Κόσμος

1.000 αμερικανικά μαχητικά μετασταθμεύουν σε Ν.Κορέα και Ιαπωνία - Σε επιχειρησιακή λειτουργία τέθηκε το THAAD ενώ μεταφέρθηκαν επιπλέον MIM-104 Patriot στην Σεούλ - Πάνε για ισοπέδωση της Β.Κορέας - Δείτε βίντεο και εικόνες



"Μπαρούτι" που  όχι μόνο μυρίζει αλλά έχει "γεμίσει" κιόλας  την κορεατική χερσόνησο από την παρουσία αμερικανικών, ρωσικών και κινεζικών  δυνάμεωνπρομηνύοντας πολύ άσχημες συνθήκες για ολόκληρο τον πλανήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που διέρρευσαν, οι ΗΠΑ μετέφεραν επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα MIM-104 Patriot ενώ έθεσαν σε επιχειρησιακή λειτουργία το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, (Terminal High Altitude Area Defense).

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για ολοκληρωτική ισοπέδωση της Β.Κορέας καθώς έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ αποστέλλουν εκατοντάδες μαχητικά σε αεροδρόμια της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας! Μαζί με αυτά που μεταφέρουν τα 3 αμερικανικά αεροπλανοφόρα ο αριθμός φτάνει τα 1.000 μαχητικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, Κίνα και  Ρωσία απέστειλαν κατασκοπευτικά πολεμικά σκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η ομάδα μάχης  του Πολεμικού Ναυτικού του Η.Π.Α. προσεγγίζει την περιοχή.

Τα σκάφη παρακολουθούν τις κινήσεις της αμερικανικής αρμάδας η οποία καθοδηγείται από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο  USS Carl Vinson.

https://twitter.com/VaughnHillyard/status/853848219272568832

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence απείλησε  την Βόρεια Κορέα με μια «συντριπτική απάντηση» εάν ο Kim Jong-un χρησιμοποιήσει ξανά  πυρηνικά όπλα.

Το νούμερο δύο στην αμερικανική πυραμίδα εξουσίας εξέδωσε την έντονη προειδοποίηση προς την Πιονγιάνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νότια Κορέα σήμερα.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην κορεατική αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ), ο Πεντ δήλωσε ότι «η στρατηγική υπομονή» με τη Βόρεια Κορέα έχει τελειώσει.

«Το μήνυμα του λαού των ΗΠΑ είναι ότι επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά η Αμερική επιδίωξε (…) να φθάσουμε στην ειρήνη και με τη χρήση ισχύος, και το μήνυμά μου σήμερα, ενώ βρίσκομαι μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Κορέα, με τους θαρραλέους στρατιώτες της Νότιας Κορέας, είναι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρο;.

«Ο λαός της Βόρειας Κορέας και ο στρατός της Βόρειας Κορέας δεν πρέπει να κάνουν λάθος όσον αφορά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό των συμμάχων τους», είπε. Ο Πενς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κίνα «θα κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική» της Βόρειας Κορέας. «Αλλά όπως ο πρόεδρος κατέστησε πολύ σαφές, είτε η Κίνα θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ή θα το κάνουμε εμείς, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας», συμπλήρωσε.

Τα άκρως ανησυχητικά  σχόλιά του Αμερικανού αξιωματούχου ήρθαν  24 ώρες μετά την ταπεινωτική αποτυχία για τον  Jong-un  από την παταγώδη  αποτυχία εκτόξευσης ενός βορειοκορεατικού  πυραύλου.

Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Β.Κορέας εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ ο απρόβλεπτος Τραμπ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «καμία επιλογή», από το να  δημιουργήσουν μια στρατιωτική δύναμη «ισχυρότερη από ποτέ».

Η  ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun ανέφερε ότι οι ρωσικές και κινεζικές ναυτικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει την επιτήρησή τους στα «θερμά»  ύδατα της περιοχής για να παρακολουθήσουν στενά όλες τις εξελίξεις.

 Αναφερόμενη η εφημερίδα  σε πολλούς ανώνυμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τονίζει ότι  οι ιαπωνικές δυνάμεις έχουν επιταχύνει τις επιχειρήσεις παρακολούθησης στον εναέριο χώρο και στα ύδατα της περιοχής.

Νέα ανάλυση της «μεγαλειώδους» παρέλασης το σαββατοκύριακο στην Πιονγκγιάνγκ αποκάλυψε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα έχει σχηματίσει ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων  για πρώτη φορά.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε το όνομα των δυνάμεων ειδικής επιχείρησης του κορεατικού λαϊκού στρατού και μετά του ναυτικού, της αεροπορίας και τις στρατηγικές δυνάμεις στην παρέλαση του Σαββάτου που σηματοδότησε την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή του Βορειο-κορεατικού κράτους.

Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί των ειδικών δυνάμεων παρέλασαν σε σχηματισμό ενώ φορούσαν ειδικό καμουφλάζ στα πρόσωπά τους και μαύρα γυαλιά ηλίου, σύμφωνα με το βίντεο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας.

Έφεραν επίσης ένα νέο τύπο τουφεκίου  με  εκτοξευτή χειροβομβίδων, ενώ φορούσαν κράνη με γυαλιά νυχτερινής όρασης.

Στις αρχές Απριλίου, η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι μια ισχυρή ναυτική ομάδα πολεμικών πλοίων που περιλαμβάνει τον υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο  USS Carl Vinson, δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων   και έναν καταδρομικό κατευθύνονται  προς την κορεατική χερσόνησο αντί του αρχικού του προορισμού  τους που ήταν η Αυστραλία, σηματοδοτώντας νέες εξελίξεις .

Η κινητοποίηση αυτή θεωρείται ως μια απόπειρα της κυβέρνησης του Τραμπ να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο καθεστώς του Kim Jong-un ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν  να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη ενάντια στη χώρα του.

Το Πεκίνο είχε ήδη επιδιώξει τη βοήθεια της Ρωσίας για την επίτευξη σταθερότητας στη διχοτομημένη κορεατική χερσόνησο, αλλά η συνεργασία για την αποστολή των πλοίων τους για την παρακολούθηση των αμερικανικών δυνάμεων σηματοδοτεί  μια σημαντική πρόοδο στο μέτωπο ενάντια στις ΗΠΑ .

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί μέσω διπλωματικών και πολιτικών διαύλων.

Ωστόσο υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έχει δηλώσει  ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει βία για να αντιμετωπίσει την Πιονγιάνγκ.

Η Κίνα προειδοποίησε νωρίτερα ότι ένας πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει "οποιαδήποτε στιγμή" στην κορεατική χερσόνησο, δεδομένης της σκληρής στάσης των εμπλεκόμενων μερών.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συζητούν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων, στα οποία θα πάρουν μέρος τα τρία αεροπλανοφόρα, με το Καρλ Βίνσον να αναμένεται να εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ως την 25η Απριλίου και τα άλλα δύο να αναμένονται στην περιοχή σύντομα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Χθες Κυριακή οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν μια αποτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Ας ελπίσουμε όμως  ο Αμερικανός πρόεδρος να αποδειχθεί πολύ πιο σώφρων από τον εντελώς παράλογο Βορειοκορεάτη ηγέτη που …είναι ικανός για όλα.

https://youtu.be/JTGTW40f9LI

https://youtu.be/rcnuXTjFcI4?t=3

https://youtu.be/0ypRljnN3NQ

https://youtu.be/yBip6XO6Qmo

ΒΙΝΤΕΟ

//players.brightcove.net/2540076170001/B1UbbrV5l_default/index.html?videoId=5400086250001#t=5s

 

//players.brightcove.net/2540076170001/B1UbbrV5l_default/index.html?videoId=5400632080001#t=9s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ