Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο UCK ανακοίνωσε την έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα - Σποραδικά πυρά στο Τέτοβο- Έτοιμοι για εμπλοκή οι Σέρβοι

Επίσημο πολεμικό διάγγελμα έβγαλε ο «UÇK-AKSH» ενώ έχουμε σποραδικά πυρά στο Τέτοβο όπου από χτες όπως ανακοινώσαμε πρώτοι στο άρθρο μας «Συρία 2″ σε λίγες ώρες τα Σκόπια -Τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο «περικύκλωσης» των Αλβανών- Τεθωρακισμένα τροχοφόρα των Σκοπιανών καταλαμβάνουν το Τέτοβο-Σέρβοι και Spetsnaz θα πολεμήσουν ξανά μαζί  υπάρχει επιβεβαιωμένη μετακίνηση αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων εκτός της πρωτεύουσας και στις υπόλοιπες πόλεις όπως το Γκοστιβάρ την Στρούγκα την Στιπ.

Oι Αλβανοί παραδέχτηκαν ότι υπάρχει στρατιωτική κινητοποίηση σε πολλά χωριά και πόλεις όπου είναι η πλειοψηφία.

Aπό χτες οι σκοπιανές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τους Αλβανούς στο Τέτοβο καθώς όπως έχουμε ήδη πει, ο Αλβανός ηγέτης Τζαφέρι κινητοποίησε Αλβανούς αστυνομικούς και στρατιώτες.

Στο Τέτοβο οι Αλβανοί έχουν συστήσει την 113η αλβανική στρατιωτική ταξιαρχία η οποία θα σηκώσει το βάρος της πρώτης επίθεσης.

Ο διοικητής της αστυνομίας στο Τέτοβο ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής έδωσε την εντολή να εξοπλιστούν όλοι οι Αλβανοί μέλη της αστυνομίας με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό.

Ο UCK ανακοίνωσε την έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα λέγοντας:

«Είμαστε έτοιμοι να ελευθερώσουμε την γη της Ιλλυρίας από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι και τους συνεργάτες της που αδικούν τους Αλβανούς. Σύντομα θα αναλάβουμε δράση και θα εκδικηθούμε τους "σλαβομακεδόνες" για τους δολοφονημένους αδερφούς μας, εμείς οι πολεμιστές των περιοχών του Kumanovo , Brodec, Sopot».

Τέλος αναφέρουν ότι θα απελεθερώσουν τον Sami Ukshinin, γνωστό ως Διοικητή Sokoli.

Δεν αναφέρεται τυχαία το Κουμάνοβο στην ανακοίνωση των UCKάδων καθώς όπως είχαμε αναφέρει χτες στο άρθρο μας Από εδώ ξεκινά η «διάλυση» της ΠΓΔΜ και ο τρίτος Βαλκανικός Πόλεμος: Αυτό είναι το κοινό Αρχηγείο ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και UCKάδων στο Κουμάνοβο (ΠΓΔΜ) (Φωτογραφίες-Βίντεο) , στο Κουμάνοβο όπου κατοικούν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπάρχει ολόκληρη υπόγεια «πόλη» και εγκαταστάσεις από την εποχή του Τίτο, οι οποίες εδώ και μερικούς μήνες είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Είναι η δεύτερη επίσημη ανακοίνωση για εμπλοκή του UCK. Την  πρώτη την είχαμε αποκαλύψει στο άρθρο μας EKTAKTO: Πολεμικό διάγγελμα του UCK στα Σκόπια και παρέμβαση Βουλγαρίας – Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση από Σερβία, Κόσοβο και Αλβανία – Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

«Προειδοποιούμε τον «πρόεδρο» Ιβάνοφ, για τον στρατό του, ότι εμείς είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από αυτούς και θα τους αντιμετωπίσουμε σύντομα. Είμαστε μια ομάδα 80 στρατιωτών και βρισκόμαστε στην οροσειρά ‘Sharr’ (σύνορα Σκοπίων –Κοσσυφοπεδίου) και σύντομα θα απελευθερώσουμε τα εθνικά αλβανικά εδάφη και θα κηρύξουμε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας».

Διοικητής Νατσίστι (NACISTI)

UÇK AKSH TETOVË

H Σερβία γνώριζε τις κινήσεις των Αλβανών UKάδων και γι αυτό από χτες έθεσε σε ύψιστη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ο πρωθυπουργός, Aleksandar Vucic, και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας προχώρησαν σε δηλώσεις ενδεικτικό της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί. Σερβικές εφημερίδες έχουν ως πρωτοσέλιδα τα όσα πολεμικά γεγονότα έλαβαν χώρα στα Σκόπια σχολιάζοντας πως «Υπάρχει Πόλεμος».

«Οι πολίτες μας πρέπει να είναι ήσυχοι επειδή αυξήσαμε το επίπεδο ετοιμότητας των μονάδων του Στρατού μας εκεί όπου κρίναμε πως είναι απαραίτητο».

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση» είπε ο Vucic.

«Ο υψηλότερος αντικειμενικός μας στόχος είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Έκλεισε λέγοντας το γνωστό ρητό:

«Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι ή εχθροί αλλά αιώνια συμφέροντα»!

«Το πιο επικίνδυνο είναι η σιωπή αυτών που τα επιτρέπουν αυτά».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Zoran Djordjevic είπε ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Σερβία είναι υπό έλεγχο.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση».

«Η Αστυνομία της Σερβίας διατηρεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

«Ο Στρατός της Σερβίας καθημερινά εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και θα προστατέψει την ασφάλεια των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Οι πολίτες της χώρας πρέπει να είναι ήρεμοι».

https://www.youtube.com/watch?v=xszaR7njJbk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...