Ρωσία

Ξεκινούν από στιγμή σε στιγμή οι ΗΠΑ την πυραυλική καταιγίδα στη Συρία - Πολεμικό συμβούλιο από το Ισραήλ για "ανθρωπιστική παρέμβαση" - Ρωσικοί πύραυλοι με πυρηνική κεφαλή στοχοποιούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ



Του Βασίλη Καπούλα

S-300, S-400, Iskander με πυρηνικές κεφαλές στο Καλίνινγκραντ, η Μόσχα βγάζει ότι διαθέτει, και προειδοποιεί ότι θα ισοπεδώσει όποιον περάσει τις κόκκινες γραμμές στη Συρία. Πρώτος στόχος η Βαλτική αν οι Δυτικοί προβούν σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα γίνει σύγκλιση του Ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου για "ανθρωπιστική παρέμβαση" στη Συρία, με λίγα λόγια, πολεμικό συμβούλιο κατά του Άσαντ μετά την καταιγίδα πυραύλων κρουζ από τις ΗΠΑ!

Δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή εκτόξευση πυραύλων κρουζ Τοmahawk απόψε!

Eίναι τα πλοία USS Porter και USS Ross που φέρουν 90 πυραύλους κρουζ Τοmahawk!

Ταυτόχρονα, εκτραχύνεται και άλλο η κατάσταση στην Ευρώπη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με το ενδεχόμενο ακόμη και προληπτικού πλήγματος να είναι  πλέον ορατό.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός του Πενταγώνου κατηγόρησε την Ρωσία για την τοποθέτηση στην Ευρώπη ( Καλίνινγκραντ) χερσαίων συστημάτων τα οποία δύναται να εκτοξεύσουν πυραύλους cruise κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, κατά παράβαση του  «πνεύματος και της πρόθεσης» της  συνθήκης  πυρηνικών όπλων .

https://twitter.com/miladvisor/status/850055731999014913

«Πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει εσκεμμένα τους πυραύλους, προκειμένου να αποτελέσουν απειλή για το ΝΑΤΟ, στοχοποιώντας απόρρητες εγκαταστάσεις εντός της περιοχής ευθύνης του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο  στρατηγός Paul Selva, υπαρχηγός του αμερικανικού ΓΕΕΔ.

https://www.youtube.com/watch?v=qO210NecU24

Ο Selva είπε ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Μόσχα προτίθεται να  συμμορφωθεί με  την συνθήκη του 1987 που αφορά τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς και η οποία απαγορεύει μια ολόκληρη κατηγορία όπλων, όπως οι χερσαίοι πύραυλοι  cruise με εμβέλεια μεταξύ 500 και 5.500 χιλιομέτρων (310 και 3.410 μίλια ).

Η συνθήκη ήταν ορόσημο στον έλεγχο των εξοπλισμών στα τελευταία χρόνια του ψυχρού πολέμου.

Ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός προσδίδει μάλιστα και πολιτική σημασία στον δεδηλωμένο στόχο της βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία από τον Πρόεδρο Ν.Τραμπ, τονίζοντας ότι η Μόσχα γίνεται αντιληπτή από τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη ως μια αυξανόμενη στρατιωτική απειλή.

Ο Αμερικανός στρατηγός ρωτήθηκε για το τι επιλογές έχουν  για το θέμα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας  και απάντησε ότι,   "δεν μπορεί  να συζητήσει δημοσίως αυτές τις επιλογές".

Ο  ίδιος τόνισε ότι το σχέδιο είναι να αναζητηθούν «σημεία πίεσης» προς την ρωσική πλευρά για να επανέλθει η συμμόρφωση, προσθέτοντας, «δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα σημεία πίεσης ».

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε κατηγορήσει την Μόσχα για παραβίαση της Συνθήκης INF, αλλά η δήλωση του Αμερικανού στρατηγού  ήταν η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση των πρόσφατων ειδήσεων  ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει  βλήματα Cruise με πυρηνική κεφαλή .

Η εφημερίδα New York Times, ήταν η πρώτη που ανέφερε για ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι διαθέτουν  δύο συντάγματα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και του  Kapustin Yar.

https://www.youtube.com/watch?v=W1CvFRkA02I

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο πρόεδρος της επιτροπής αμυντικών υποθέσεων τον περασμένο μήνα, ζήτησε να εξασφαλιστούν οι Η.Π.Α. από τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις στην Ευρώπη, οι οποίες σημαδεύουν πλέον τους πάντες και τα πάντα .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Ρωσικοί πύραυλοι στο Καλίνιγκραντ- Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί προς τη Μόσχα), αναφέραμε ότι η Ρωσία μετακίνησε πυραύλους Iskander-M, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στον θύλακα του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

«Οι πυραυλικές αυτές μονάδες έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από μία φορά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ… και θα αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε  ότι η Ρωσία άρχισε να μετακινεί τους πυραύλους Iskander-M στον ρωσικό θύλακα της Βαλτικής σε μία κίνηση που έχει ενδεχομένως ως στόχο την ευθεία απειλή της Μόσχας απέναντι στο ΝΑΤΟ.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/848233441070022656

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ