Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Βγήκαν σερβικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις με κατεύθυνση Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια- Έρχεται μεγάλο μακελειό - Σερβία: "Oι Αλβανοί πιστεύουν πως κάποιος φιλεύσπλαχνος άγγελος θα τους προστατεύσει"

Του Βασίλη Καπούλα

Η Σερβία μεταφέρει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια ενώ τα Σερβικά κανάλια ενημερώνουν τον λαό πως "Η Σερβία είναι σε ετοιμότητα μάχης". Μια φράση του Σέρβου Υπουργού Εξωτερικών τα "λέει όλα": Oι Αλβανοί πιστεύουν πως κάποιος φιλεύσπλαχνος άγγελος θα τους προστατεύσει...

Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να δούμε τις πρώτες συγκρούσεις καθώς η Σερβία έχει πληροφορίες για ενεργοποίηση πυρήνων του "επαναστατικού στρατού Πρέσεβο-Μέντβεντζας- Μπουγιάνοβατς" στην Κοιλάδα του Πρέσεβο.

Oι πρώτες εικόνες

Υπενθυμίζουμε ότι στην κοιλάδα του Πρέσεβο δραστηριοποιείται η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση UCPMB , «παρακλάδι» του UCK η οποία «εκπροσωπεί» αρκετούς χιλιάδες Αλβανούς που ζουν στην περιοχή, η οποία αποτελεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μαζική κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του σερβικού στρατού, καθώς και όλων των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο η «ανατολικό Κοσσυφοπέδιο» όπως το ονομάζουν οι Αλβανοί.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενεργοποιηθεί εκατοντάδες πρώην μέλη του UCK από την περιοχή του Gnjilane.

Κομβικό σημείο αποτέλεσε όπως έγκαιρα αποκάλυψε χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ οι ενέργειες και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας της Σερβίας όπως αναφέραμε στο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Η Σερβία έθεσε το Στρατό της σε ύψιστη ετοιμότητα – Δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας: «Είμαστε πανέτοιμοι και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση των Αλβανών» . Οι Σέρβοι ότι λένε το κάνουν πράξη...

Οι Αλβανοί στην περιοχή αναφέρουν πως σερβικά άρματα μάχης μετακινούνται όχι μόνο την νύχτα αλλά και την ημέρα στην  Κοιλάδα του Πρέσεβο.

Ο πολέμαρχος του UCK, Ramush Haradinaj, έφτασε στην Πρίστινα και δήλωσε ότι η πηγή όλων των κακών είναι η Σερβία!

Τα σερβικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους του Πρέσεβο προς Tbano και Llojan και προς Σκόπια και στις περιοχές  Dobros και Končul προς Κόσοβο.

"Ατελείωτα κομβόι των σερβικών δυνάμεων μεταφέροντας κυρίως αργά το απόγευμα. Αλλά τώρα μονάδες πυροβολικού και άρματα μάχης τα βλέπουμε και την ημέρα στο Πρέσεβο" λέει αυτόπτης μάρτυρας.

"Αυτό έχει προκαλέσει πανικό στα παιδιά ειδικά όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά αλλά και στους ανθρώπους" πρόσθεσε.

Νωρίτερα όπως αποκαλύψαμε ο UCK ανακοίνωσε την έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα λέγοντας:

«Είμαστε έτοιμοι να ελευθερώσουμε την γη της Ιλλυρίας από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι και τους συνεργάτες της που αδικούν τους Αλβανούς. Σύντομα θα αναλάβουμε δράση και θα εκδικηθούμε τους «σλαβομακεδόνες» για τους δολοφονημένους αδερφούς μας, εμείς οι πολεμιστές των περιοχών του Kumanovo , Brodec, Sopot».

Τέλος αναφέρουν ότι θα απελευθερώσουν τον Sami Ukshinin, γνωστό ως Διοικητή Sokoli

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάσιτς είπε τη φράση που δείχνει τι έρχεται

"Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για πολιτική συμφωνία στα Σκόπια και υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Κροατία"!

"Η Σερβία αντιδρά στις προκλήσεις που έρχονται από τις νότιες περιοχές που ζουν Αλβανοί. Αυτοί προχωρούν σε δηλώσεις για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας που τον θεωρούν πρόεδρο τους και όχι τον Vucic και κάνουν λόγο για "Μεγάλη Αλβανία".

"Αυτή η ρητορική δεν είναι τυχαία. Οι Αλβανοί δεν είναι τόσο γενναίοι για να μιλούν μόνοι τους"!

"Ελπίζουμε να σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές του πρωθυπουργού μας. Αντιδρούμε με αυτοσυγκράτηση αλλά κανείς δεν θα παίξει με τον λαό της Σερβίας και το σερβικό κράτος".

"Είμαστε μικρή αλλά περήφανη χώρα".

"Οι Αλβανοί τα θέλουν όλα ή τίποτα. Αλλά οι προστάτες τους έχουν εξαφανισθεί από την παγκόσμια πολιτική σκηνή".

"Τώρα πιστεύουν πως κάποιος φιλεύσπλαχνος άγγελος θα τους προστατεύσει" είπε ο  Dacic.

https://www.youtube.com/watch?v=xszaR7njJbk

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ