Κοινωνία

Δύο Αφγανοί μετανάστες εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες στο hot spot της Μαλακάσας

Στη σύλληψη δύο Αφγανών, ηλικίας 48 και 49 ετών, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας, προχώρησαν οι αρχές.

Οι δύο άντρες κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο. Παράλληλα, συγκατηγορούμενος των Αφγανών, στην ίδια υπόθεση, για απλή σωματική βλάβη, είναι και ένας 19χρονος ομοεθνής τους.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, ενώ για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης υπήρξε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία συνέβαλαν στη διαλεύκανσή της.

Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν σε εκμετάλλευση δύο γυναικών που διαμένουν στο Κέντρο, μίας Αφγανής και μίας Ιρανής.

Οπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και κάνοντας χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών, αλλά και υποσχόμενοι ότι θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα, στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Ο 19χρονος Αφγανός, έπειτα από εντολή των συλληφθέντων, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ομοεθνή του, επειδή θεωρούσε ότι παρενοχλούσε τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο αλλοδαπές, στις οποίες παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα γραμμάρια κάνναβης και ένα μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ