Αρχείο

EKTAKTO: Οι πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας στο Σαραντάπορο - Tι αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας - Δείτε εικόνες και βίντεο

"Παντού υπήρχαν μόνο συντρίμμια" λέει αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Τέσσερις νεκροί και μια τραυματισμένη Αρχιλοχίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου τύπου "Χιούι" της Αεροπορίας Στρατού.

"Τα δύο μέλη του πληρώματος ήταν εγκλωβισμένα μέσα στο ελικόπτερο και τα άλλα δύο δίπλα στο ελικόπτερο, σε απόσταση 10 μέτρων" σημειώνει ο αυτόπτης μάρτυρας ενώ προσθέτει ότι η Αρχιλοχίας η οποία έχει μεταφερθεί τραυματισμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετά μέτρα πιο μακριά.

Η πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ του ελικοπτέρου τύπου Χιούι που συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στην Ελασσόνα με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται από την επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων.

Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν το ελικόπτερο συνετρίβη μετά την πρόσκρουση στα καλώδια ή αν παρέσυρε τα καλώδια αφού είχε αρχίσει να πέφτει.

Στο σημείο της συντριβής έχει μεταβεί και ο αρχηγός ΓΕΣ για να επιβλέψει τις έρευνες σχετικά με το τραγικό περιστατικό για το οποίο ήδη έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η ιστοσελίδα kozanilife.gr οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το ελικόπτερο να πετά νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.

Η πτήση από την Λάρισα προς την Κοζάνη είχε στόχο την επιτήρηση των συνόρων, ήταν μια πτήση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους προς τόνωση του ηθικού των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.

Αν και η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας που παρέχει στους κατοίκους των περιοχών των συνόρων η πτήση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου έχει τεράστια σημασία η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν όπως όλα δείχνουν μια πτήση “ρουτίνας” καθώς στο ελικόπτερο βρίσκονταν ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η παρουσία ενός συνταγματάρχη και κυρίως η παρουσία του υποστρατήγου υποδιοικητή της Α' Στρατιάς δηλώνει ότι η πτήση είχε και στρατιωτικής φύσης ενδιαφέρον σε μια περίοδο όπου στις περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια έχει διαταχθεί από το επιτελείο αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της αστάθειας που επικρατεί στη γειτονική χώρα.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο Πάνος Καμμένος για τους τέσσερις νεκρούς από τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=mLyoI92oriY

https://www.youtube.com/watch?v=r5VJgrpn0Bk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...