Πατριαρχεία

Απίστευτο! Ο Πατριάρχης Μόσχας βραβεύει τον “Μακεδόνα” πρόεδρο των Σκοπίων για την ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών τη στιγμή που οι σχισματικοί στη χώρα του είναι κράτος εν κράτει!

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που θα συμβεί στη Ρωσία σε περίπου ένα μήνα!

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα απονείμει στις 23 Μαΐου στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της πΓΔΜ, την οποία οι Ρώσοι αναγνωρίζουν με το όνομα Μακεδονία, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Βραβείο του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιου Β για το 2016, που θεσμοθετήθηκε από το Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών.

Το βραβείο στον “Μακεδόνα” Ιβάνοφ απονέμεται -άκουσον άκουσον-«για το εξαιρετικό έργο για την ενίσχυση της ενότητας των Ορθοδόξων λαών» και επειδή έχει «διατηρήσει και προωθήσει τις χριστιανικές αξίες στην κοινωνία.»

Δηλαδή ο πρόεδρος της χώρας που έχει την σχισματική, “μακεδονική” αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία, η οποία κυνήγησε τόσο πολύ τον Μητροπολίτη Αχρίδος Ιωάννη βασανίζοντας τον πίσω από τα σίδερα με απειλές και κακουχίες, θα βραβευτεί για την χριστιανική ενότητα!!!!

Και βέβαια οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν! Όπως σημειώνεται από το γραφείο του Προέδρου, «ένα διεθνούς κύρους βραβείο, το οποίο θα απονεμηθεί στον Πρόεδρο Ιβανόφ, είναι μια αναγνώριση της συμβολής του στην ενίσχυση των Ορθοδόξων σχέσεων, στο ρόλο της θρησκείας στην κοινωνία, καθώς και στη διατήρηση της θρησκευτικής ανοχής.»

Οι νικητές του βραβείου για το 2016 είναι επίσης ο Πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου Tavadros II και ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin.

Και η βράβευση του Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι... Βλέπει η Μόσχα τις στενές σχέσεις του με το Βατικανό και το Φανάρι, αφού Φραγκίσκος και Βαρθολομαίος θα βρεθούν εκεί τις επόμενες μέρες, και επιχειρεί να πάρει την ρεβάνς στο επίπεδο της εκκλησιαστικής διπλωματίας....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ