Ρωσία

"Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας": Κalibr εναντίον Tomahawk: 20 ρωσικά πολεμικά πλοία έτοιμα να βυθίσουν τον 6ο Στόλο - Maskirovka σε ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζει ο Β.Πούτιν

Το πιο επικίνδυνο πράγμα αυτήν την στιγμή είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος  B. Πούτιν είναι λίαν εκνευρισμένος  πράγμα σπάνιο λόγω του ψύχραιμου χαρακτήρα του και για αυτό έχει αποστείλει στην Κασπία Θάλασσα ΕΙΚΟΣΙ πολεμικά πλοία με δυνατότητες εκτόξευσης πυραύλων Cruise Kalibr οι οποίοι μπορούν να εξαφανίσουν ολόκληρο τον αμερικανικό στόλο.

Από  χθες το απόγευμα ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές ασκήσεις διότι το ρωσικό γενικό επιτελείο σαφώς γνώριζε τις προθέσεις του αλλοπρόσαλλου προέδρου Τραμπ. 

Οι ενέργειες των ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε άκρως απρόβλεπτες συνέπειες στη Συρία και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ «άνοιξε  το κουτί της Πανδώρας», αναφέρει το μεγαλύτερο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο .

«Ο Τραμπ σχεδιάζει χερσαία εισβολή στην Συρία", σημειώνεται σε  σχόλια, ενώ με τον ίδιο τρόπο κινήθηκε καθ’ όλη την προεκλογική εκστρατεία συγκλονίζοντας  την διεθνή κοινή γνώμη με πολλές από τις απόψεις του, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κοινής γνώμης.

Στον μόνο τομέα στο οποίο  φαινόταν απόλυτα ρεαλιστής ο ίδιος ήταν η εξωτερική πολιτική. Ο Τραμπ είπε ότι ποτέ δεν ήξερε για ποιο λόγο δεν υποστηρίζουν οι  ΗΠΑ  χώρες όπως η Λιβύη και η Συρία.

Ζήτησε δημοσίως συγνώμη για την ανατροπή του Καντάφι η οποία επέφερε χάος στην Λιβύη, αλλά όλα αυτά φαίνεται ότι  έχουν αλλάξει πολύ γρήγορα και ο Αμερικανός  πρόεδρος φαίνεται ότι ξεκινά την πρώτη εκστρατεία του με την διαταγή χερσαίας παρέμβασης στο έδαφος της Συρίας», αναφέρει αμυντικός αναλυτής .

 «Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μόνο μια απειλή και τίποτα περισσότερο, διαφορετικά, ο ίδιος ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.»,  είπε ο ίδιος σε σχόλιο του.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι προσπάθησε να «ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος του επίγειου προσωπικού», μεταξύ των οποίων και Ρώσοι στρατιωτικοί .

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουαλέμ, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν προτίθενται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα κατά των αμάχων και κατά των τρομοκρατών.

Τα αποθέματα χημικών όπλων έχουν εκκενωθεί με επιτυχία από τη Συρία, τον Ιανουάριο του 2011.

Με λίγα λόγια για ποια χημικά μιλάνε οι δυτικοί όταν οι ίδιοι φέρονται να τα είχαν καταστρέψει το 2011 σε ειδικό πλοίο ανοικτά της Κρήτης μολύνοντας τις ελληνικές θάλασσες ;

Πρόκειται για περίπτωση που θυμίζει Ιράκ και Σαντάμ το 2003 με την περίφημη επιχείρηση εντοπισμού χημικών όπλων τα οποία αποδείχτηκαν «όνειρο θερινής νυκτός».

Το άλλο ζήτημα είναι η παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην βάση της Σούδας και η πιθανή εμπλοκή τους στον πόλεμο στην Συρία .

Η Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στις επιχειρήσεις ως «προκεχωρημένη βάση» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης όλο το γεωπολιτικό  παιχνίδι θα «παιχθεί» το επόμενο διάστημα  στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο, όταν δεκάδες πολεμικά πλοία θα διέλθουν για να ενισχύσουν την ρωσική χερσαία και αεροπορική δύναμη με στρατιώτες, εφόδια και πυρομαχικά αλλά και με εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Το σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο «βαραίνει» ήδη επικίνδυνα άγιες ημέρες από την δράση των αμερικανικών δυνάμεων που εισήλθαν στην «σπηλιά των Λεόντων» μαζί με Ρώσους, Ιρανούς, ισραηλινούς και λοιπούς και από εδώ και στο εξής όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

https://youtu.be/jbMprHVNUXY

https://youtu.be/kWyBKb8k33E

https://youtu.be/vPu_RL7Ncao?t=1

https://youtu.be/X7UjOXanJcs

https://youtu.be/GcUd3EMpZKo

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...