Κόσμος

75χρονος Λονδρέζος συνταξιούχος το τέταρτο θύμα του τζιχαντιστή τρομοκράτη

H βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του τέταρτου θύματος της επίθεσης του τζιχαντιστή τρομοκράτη στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τον 75χρονο Λέσλι Ρόουντς απ’ το Στρέτχαμ του νότιου Λονδίνου. Ήταν ένας απ’ τους πεζούς που θέρισε με το γκρι Huyndai ο Καλίντ Μασούντ και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς υπέκυψε χθες βράδυ.

Τα υπόλοιπα θύματα είναι ο ο Βρετανός αστυνομικός Κιθ Πάλμερ που τον μαχαίρωσε ο Μασούντ στο Κοινοβούλιο, ο Αμερικανός τουρίστας Κερτ Κόχραν και η Ισπανίδα δασκάλα Αϊσα Φρέιντ.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της Σκότλαντ Γιαρντ, Μαρκ Ρόουλι, αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των τραυματιών. Συνολικά 50 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 31 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία είπε ότι έκανε άλλες δύο «σημαντικές συλλήψεις» στα West Midlands και τα βορειοδυτικά της χώρας ανεβάζοντας σε 10 τα άτομα που έχει συλλάβει και ανακρίνει μέχρι στιγμής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...