Αρχείο

«Φωτιά» στα Βαλκάνια - Ετοιμάζουν «πορτοκαλί επανάσταση» στη Σερβία - Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Χθες πρώτοι από όλους με άρθρο που είχε τίτλο (  Κρίση στο Κοσσυφοπέδιο! Άναψε πράσινο φως η Ρωσία συντριβής των Αλβανών- Μαζική πολεμική κινητοποίηση και διασπορά σε θέσεις μάχης του σερβικού Στρατού – Οι πρώτες εικόνες), αναφέραμε την κινητοποίηση των σερβικών δυνάμεων και την εκτέλεση σεναρίου  που αφορά  βίαιη «κρίση» με τους Αλβανούς που κατοικούν στο Πρέσεβο , επιθέσεις Αλβανών παραστρατιωτικών μονάδων από το Κοσσυφοπέδιο και στην κορύφωση της κλιμάκωσης , την ταυτόχρονη επέμβαση των ΕΔ Αλβανίας και Κροατίας .

Σήμερα ο άρτι αφιχθείς από την Μόσχα πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε μια ομιλία του είπε με απειλητικό τόνο  ότι «η Σερβία δεν θα μετατραπεί σε  Σκόπια» , δηλαδή, δεν θα επιτρέψει ο ίδιος η χώρα του να βιώσει το « σκοπιανό σενάριο» με τους Αλβανούς να διεκδικούν κυβερνητική ισοτιμία.

Έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον του ίδιου , αναφέρουν ρητώς και κατηγορηματικώς ότι οι Ρώσοι « αδελφοί»  προειδοποίησαν τον ίδιο  για σχέδιο του ΝΑΤΟ που αφορά την πρόκληση «πορτοκαλί επανάστασης» εντός της χώρας , για την άνοδο στην εξουσία φιλοδυτικών πολιτικών , οι οποίοι θα βάλουν την χώρα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μάλιστα παρουσιάζουν την κατάσταση ως άκρως ανησυχητική και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αμέσως επόμενο διάστημα , επισημαίνοντας την ύπαρξη ξένων προβοκατόρων (αλβανικής κυρίως καταγωγής)  που αλωνίζουν εντός του σερβικού εδάφους.     

Υπενθυμίζουμε ότι στα Σκόπια μετά από μεγάλη καθυστέρηση διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές .

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE όμως  με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι και τον Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν παραδίδει την εξουσία . Ο μετεκλογικός συνασπισμός του Ζόραν Ζάεφ που έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με την συνεργασία των Αλβανών έχει προκαλέσει πολιτική διαμάχη , το «τέλος» της οποίας δεν διαφαίνεται.

Το  VMRO-DPMNE αντ' αυτού ξεκίνησε την κατασκευή του λεγόμενου «μακεδονικού έθνους», με την  οικοδόμηση ενός μεγάλου αριθμού μνημείων για να  γιορτάζουν την «αρχαία ιστορία» , εκ των οποίων το πιο σημαντικό είναι το άγαλμα  του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εδώ ερχόμαστε στις ενδιαφέρουσες ομοιότητες με την κατάσταση στη Σερβία. Όπως ο Γκρουέφσκι  κατηγορεί την αντιπολίτευση για την συμφωνία με τους Αλβανούς  γίνεται κάτω από την επιρροή των ξένων δυνάμεων, έτσι και ο  Βούτσιτς κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι βρίσκεται  υπό ξένη επιρροή, και ειδικά υπό την αιγίδα ορισμένων πρεσβευτών.

Επίσης, ο Βούτσιτς αποκάλεσε προδοτική την αντιπολίτευση και προειδοποιεί ότι η ήττα του στις εκλογές θα έθετε σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα και την ανεξαρτησία της Σερβίας.

Το ΝΑΤΟ εφαρμόζει εδώ και μεγάλο διάστημα συγκεκριμένο σχέδιο για την άλωση των δυτικών Βαλκανίων και την προσχώρηση τους στην ΕΕ και την συμμαχία .

Στο σχέδιο αυτό αντιτίθεται η Μόσχα και προσωπικά ο Πούτιν , ο οποίος λόγω θρησκείας και ιστορίας  θεωρεί την ίδια περιοχή μας ως προνομιακό χώρο.

Αυτό που είναι γνωστό πλέον είναι ότι οι Ρώσοι , ειδικά στην περίπτωση της Σερβίας και ενδεχομένως στην ΠΓΔΜ,  θα επέμβουν δυναμικά , όπως στην Συρία, διότι δεν επιθυμούν  επουδενί να πράξουν τα ίδια που έπραξε ο Γιέλτσιν  στο Κοσσυφοπέδιο το 1999. Αυτό όμως σημαίνει ότι επίκεινται εξελίξεις λίαν ανησυχητικές στην περιοχή μας και ίσως και πόλεμος .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...