Κόσμος

Τ. Μέι: «Αρρωστημένη η επίθεση - Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία»

«Αρρωστημένη» χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, στην πρώτη δήλωσή της μπροστά στις κάμερες έπειτα από το «χτύπημα» στο Λονδίνο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι ο δράστης δεν επέλεξε τυχαία το κοινοβούλιο ως στόχο και διεμήνυσε «δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία».

Το επίπεδο ασφαλείας της Βρετανίας είναι εξαιρετικά υψηλό και αυτό δεν θα αλλάξει για καιρό, είπε ακόμη η Μέι, ενώ αναφέρθηκε και στα θύματα της επίθεσης. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με εκείνους που επηρεάστηκαν από την επίθεση. Στα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους που δεν θα τους υποδεχθούν πίσω στο σπίτι τους», είπε. Η Μέι εξήρε το εξαιρετικό θάρρος της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφάλειας «που έτρεξαν προς τον κίνδυνο ενώ ενθάρρυναν τους άλλους να απομακρυνθούν».

«Δεν ήταν τυχαίο το σημείο της επίθεσης. Οι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν στην καρδιά της πρωτεύουσάς μας. Εκεί όπου ενώνονται άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών. Το Ουέστμινστερ πρεσβεύει τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου. Για αυτό έγινε στόχος αυτών που απορρίπτουν τις συγκεκριμένες αξίες», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα της επίθεσης και φυγαδεύθηκε.

«Ξεκαθαρίζω ότι όποια προσπάθεια ενάντια σε αυτές τις αξίες που πρεσβεύει το κοινοβούλιο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», τόνισε. «Αύριο το κοινοβούλιο θα λειτουργήσει όπως πάντα, οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες αυτής της πόλης θα μπουν σε τρένα, θα περπατήσουν στους δρόμους, θα συνεχίσουν να ζουν», τόνισε.

«Θα προχωρήσουμε μαζί. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην τρομοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στις φωνές του μίσους να μας χωρίσουν», κατέληξε στη δήλωσή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...