Αρχείο

Τύμπανα πολέμου - Νετανιάχου σε Β. Πούτιν: ''Θα συνεχιστούν οι επιδρομές στη Συρία'' – Στα πρόθυρα σύγκρουσης Ρωσία–Ισραήλ

Πόλεμος φαίνεται ξεκάθαρα στον ορίζοντα και έρχεται «καλπάζοντας», αποκαλύπτοντας  σχέδια πολέμου πάνω από την Συρία και ανάφλεξης ολόκληρης της περιοχής  .

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ισραήλ «κρέμονται σε μια κλωστή» στην κυριολεξία εφόσον  ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διαμήνυσε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,  ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία, εάν πιστεύει ότι είναι «αναγκαίοι», αγνοώντας την Μόσχα.(!!)

Ο Νετανιάχου είπε: «Αν υπάρχει σκοπιμότητα λόγω πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών μας και πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας μας θα επιτεθούμε και αυτό θα συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Πούτιν για τις προθέσεις του Ισραήλ.

Την ίδια ακριβώς στιγμή χθες Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε  συριακούς στρατιωτικούς στόχους κοντά στην πρωτεύουσα  Δαμασκό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών από  Ισραήλ και Συρία δεν έχουμε ακόμα, αλλά δεν έχει σημασία διότι επιβεβαιώθηκε από δεκάδες πηγές στο συριακό έδαφος και την συριακή αντιπολίτευση  .

Την Τετάρτη 22  Μαρτίου ισραηλινά αεροσκάφη ξεκίνησαν  νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, αναφέρουν  οι Times of Israel . Ο στόχος των επιθέσεων  αφορούσε θέσεις  των συριακών στρατευμάτων στο Όρος  qasioun βόρεια της Δαμασκού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει βάση αντιπυραυλικών συστημάτων «Buk Μ1».

Επίσημα Δαμασκό και  Τελ Αβίβ δεν έχουν κάνει κανένα άμεσο σχόλιο και δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, αλλά όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν από πηγές αναφέρουν ότι η «φωτιά» έχει ήδη φουντώσει στην Συρία ανάμεσα σε Ισραήλ –Ρωσία και Συρία.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η κόντρα αυτή την στιγμή  στην Συρία αφορά αποκλειστικά Ρωσία και Ισραήλ και όχι τόσο Ρωσία –ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Συρίας στον ΟΗΕ, ο Πούτιν είχε διαμηνύσει στον  Νετανιάχου ότι οι κανόνες του παιχνιδιού για το Ισραήλ στη Συρία έχουν  αλλάξει, προειδοποιώντας τον ότι το Ισραήλ δεν είναι πλέον ελεύθερο να εισβάλει στον συριακό εναέριο χώρο κατά το δοκούν , διότι ο χώρος αυτός «φυλάσσεται» από τις ρωσικές δυνάμεις .

Σύμφωνα και με την εφημερίδα Jerusalem Post, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε επίσης τις αναφορές ότι η Ρωσία επιμένει ότι το Ισραήλ οφείλει να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας όμως αναφέρει με ανακοίνωση ότι η Μόσχα επιμένει στην τήρηση των συμφωνιών με το Ισραήλ που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης Νετανιάχου στη Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση για τη Συρία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εμείς θα κρίνουμε όχι από τις δηλώσεις τους, αλλά από τις πράξεις τους, σε ποιο βαθμό οι ισραηλινοί θα τηρήσουν αυτές τις συμφωνίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα την Τετάρτη.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι αναμένει ισχυρή  ρωσική στήριξη για να αποτραπούν περαιτέρω ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας αλλά και να στηριχθεί η Δαμασκό σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση  με το Τελ Αβίβ.

 Την ίδια ημέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη στη Μόσχα, Gary Koren, για να του ζητήσει εξηγήσεις για τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ που διεξήχθηκαν  κοντά στην  πόλη της Παλμύρας.

Η  Ισραηλινή αεροπορία έπληξε αρκετούς  στόχους κοντά στην Παλμύρα, και φέρεται να κατέστρεψε  προηγμένα όπλα που παραδόθηκαν  στη λιβανική οργάνωση της  Χεζμπολάχ.

Η συριακή αεράμυνα με χρήση  αντιαεροπορικών πυραύλων κτύπησε   τα ισραηλινά αεροσκάφη  καθώς επέστρεφαν στη βάση και όλο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει μια κατάσταση που όμοια της δεν έχει ξανά υπάρξει από το 2011 και την έναρξη του εμφυλίου πολέμου .

Μετά το περιστατικό, ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν απείλησε ότι «την επόμενη φορά, που  η συριακή αεράμυνα αντιδράσει ενάντια στα ισραηλινά αεροσκάφη, το Ισραήλ θα την εξουδετερώσει πλήρως .

Η κόντρα και ο πόλεμος πάνω από την Συρία είναι γεγονός και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά πλέον....όλα.

http://in24.org/world/26332

https://www.rt.com/news/381696-israel-syria-netanyahu-putin/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

https://youtu.be/1OlAPjibo8U

https://youtu.be/5CuUZn-FO8E?t=350

https://youtu.be/BR3x-MV4neY

 

https://youtu.be/zZERpSTVNDQ?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...