Κοινωνία

Το σούπερ τανκ που προορίζεται για το στρατό των ΗΠΑ τώρα διαθέσιμο και στο κοινό (βίντεο)

Ο Στρατός των ΗΠΑ συνεχίζει να το αξιολογεί, αλλά το –γνωστό εδώ και μια διετία– Ripsaw διατίθεται τώρα και στην αγορά των καταναλωτών ως «ελαφρύ σούπερ-τανκ».

Το Ripsaw EV2 (Extreme Vehicle – 2) κατασκευάζεται από την Howe and Howe Technologies στο Maine των ΗΠΑ. Η εταιρεία περιγράφει το EV2 ως ένα «χειροποίητο, περιορισμένης παραγωγής, υψηλής κλάσης, πολυτελές σούπερ-τανκ, εξελιγμένο για το κοινό και για ακραία εκτός δρόμου διασκέδαση».

Στην ουσία δεν πρόκειται για τανκ, αφού είναι πολύ ελαφρύ (9 τόνοι αντί για τους 70 του άρματος M1A2 Abrams), δεν έχει ουσιαστικά θωράκιση και μπορεί να φέρει ποικίλο μεν, αλλά όχι βαρύ οπλισμό. Στην πολεμική μορφή του, θα το δούμε στην επερχόμενη ταινία “The Fate of The Furious” (F&F 8).

Κατά το γύρισμα της ταινίας, το Ripsaw χρονομετρήθηκε στα 88 km/h, αλλά ο κατασκευαστής του λέει ότι φτάνει σχεδόν τα 160 km/h, μπορεί να ταξιδεύει με 130 και κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε μόλις 3,5”, διεκδικώντας με αξιώσεις τον τίτλο του πιο γρήγορου ερπυστριοφόρου στον κόσμο.

Κινείται από έναν ντίζελ 600 ίππων, έχει ένα προηγμένο σύστημα ανάρτησης με διαδρομές 30 cm, μπορεί να ανέβει με άνεση κλίσεις έως και 70%, αλλά και να στρίψει επιτόπου. Με δυο λόγια, κανένα τζιπ και καμία εντούρο μηχανή δεν μπορούν να το συναγωνιστούν εκτός δρόμου.

Ως στρατιωτικό όχημα, λόγω έλλειψης θωράκισης δεν κρίνεται ικανό για επανδρωμένες επιχειρήσεις, αλλά έχει τη δυνατότητα να τηλεκατευθύνεται ή και να κινείται αυτόνομα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς.

Ως το απόλυτο όχημα για extreme διασκέδαση εκτός δρόμου όμως, μας πάει καλύτερα. Έχει και πλήρως εξοπλισμένο εσωτερικό, ενώ οι πόρτες του ανοίγουν προς τα επάνω σαν της Mercedes SLS AMG (βλ. video) ή του DeLorean στο «Επιστροφή στο Μέλλον». Δείτε και τις δυνατότητές του στα παρακάτω video και είναι σίγουρο ότι θα σας πείσει. Μην κάνετε όρεξη όμως, διότι –όπως λέει ο κατασκευαστής του– η χειροποίητη κατασκευή του παίρνει μήνες και η τιμή του υπολογίζεται στα 200.000-250.000 ευρώ…

https://youtu.be/9WxO6TwnFzU

https://youtu.be/9-9uzLBtMtY

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...