Ένοπλες Συρράξεις

Τα ρωσικά «σκυλιά του πολέμου» της εταιρείας RSB ελέγχουν την Λιβύη για την δημιουργία ναυτικής βάσης: Τα "πράσινα ανθρωπάκια" εμφανίστηκαν ξανά...

Τα περιβόητα ρωσικά "σκυλιά του πολέμου" της ιδιωτικής εταιρείας RSB, αλωνίζουν στο λιβυκό έδαφος  τόσο στηρίζοντας τον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ, όσο και εξολοθρεύοντας τζιχαντιστές και "αντιπάλους".  

Η Μόσχα έχει βρει  στο πρόσωπο του στρατηγού Khalifa Haftar, έναν φλογερό κυβερνήτη και διοικητή της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των ακραίων ισλαμιστών που στελεχώνουν τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους και της Αλ Κάιντα, σε μια χώρα που διαλύθηκε το 2011.

Μέσα σε 19 μήνες ο Λίβυος πρώην στρατηγός του Καντάφι έχει μετατραπεί σε βασικό παράγοντα σταθερότητας , ενώ η πολύ καλή σχέση του με την Μόσχα αυξάνει την ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη , με την Μόσχα να παίρνει  καθαρά θέση υπέρ του  Khalifa Haftar στην ταραχώδη εμφύλια σύγκρουση.

Ο Haftar, είναι ένας φλογερός διοικητής στην Λιβύη, ο οποίος εμπνέει τους συμπατριώτες του και ενδεχομένως να καταλάβει την θέση του πρώην Λίβυου δικτάτορα .

Τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος απέκτησε τον έλεγχο του κύριου τερματικού σταθμού πετρελαίου στα ανατολικά  αλλά έχασε έδαφος από τις δυνάμεις ισλαμιστών στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Ενώ αρχικά είχε την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών  από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και την υποστήριξη από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,…ξαφνικά οι δυτικές χώρες έχουν σταματήσει να τον «αγκαλιάζουν» όπως πριν.

Η Ρωσία, ωστόσο φαίνεται πρόθυμη να του προσφέρει ολοκληρωτική υποστήριξη όπως ακριβώς υλοποιεί  με τον πρόεδρο  Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία.

Η ρωσική εμπλοκή στην Λιβύη διευρύνεται συνεχώς  τόσο  με τον Haftar όσο και με τις  δυνάμεις του, ενώ φαίνεται να αυξάνεται η ρωσική στρατιωτική παρουσία  κάθε φορά που υπάρχει «αύξηση» των επιχειρηματικών δεσμών Ρωσίας και Λιβύης .

Τον Φεβρουάριο, η ρωσική εταιρεία Rosneft υπέγραψε μια συμφωνία συνεργασίας για την ανάπλαση των κοιτασμάτων  πετρελαίου της Λιβύης.

«Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση μικτής επιτροπής εργασίας των δύο χωρών για την αξιολόγηση των ευκαιριών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εξερεύνησης και παραγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση από το Libyan  Oil Corp.

Όσον αφορά στο στρατιωτικό μέτωπο, ο Haftar πραγματοποίησε δύο επισκέψεις στη Μόσχα το 2016 συναντώντας Ρώσους αξιωματούχους, ενώ  έγινε δεκτός  από την Ρώσο ναύαρχο επί του ρωσικού αεροπλανοφόρου στα ανοικτά των ακτών του Τομπρούκ τον Ιανουάριο.

Ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία ήδη  ευρίσκεται στην ανατολική Λιβύη όπου η δύναμη του  Haftar είναι ισχυρή.

Ο Ιδιοκτήτης του ιδιωτικού στρατού RSB, Oleg Krinitsyn δήλωσε ότι όλοι οι άνδρες του που ευρίσκονται στην Λιβύη είναι  εκεί από τον  Φεβρουάριο, με την παρουσία τους να συνδέεται με μια ιδιωτική συνεργασία, που ήταν απίθανο να έχει συμβεί χωρίς την έγκριση της Μόσχας.

Στις αρχές Μαρτίου, αποκαλύπτεται ότι  η Ρωσία έχει  αναπτύξει ειδικές δυνάμεις σε  αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα της Λιβύης με την Αίγυπτο, σύμφωνα με αιγυπτιακές διπλωματικές πηγές.

Αυτό αποτελεί σαφέστατη προσπάθεια στήριξης των δυνάμεων του Haftar και στον πόλεμο  που διεξάγει εκεί με τον ISIS.

Ερωτηθείς Αμερικανός στρατηγός των πεζοναυτών Thomas Waldhauser για το αν η Ρωσία επαναλάβει την  στρατηγική που εφαρμόζει στην  Συρία στην Λιβύη, είπε: «Ναι, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να την χαρακτηρίσουμε» .

Ο αντίκτυπος όμως στην δύση  της αύξησης της επιρροής της Ρωσίας στη σύγκρουση της Λιβύης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός και  μένει να τον δούμε ...πολύ σύντομα.

Ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία   RSB  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας «κάθε μέρα, 24 ώρες , 7 ημέρες την εβδομάδα η πολύ καλά συντονισμένη επαγγελματική δύναμη της  Private Military Company RSB αναλαμβάνει  καθήκοντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Δεκάδες ομάδες ασφαλείας της RSB μπορούν ταυτόχρονα να λειτουργούν  σε  Αφρική,  Μέση Ανατολή,  Κεντρική Ασία, Ινδικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όλες αυτές οι ομάδες εφαρμόζουν πολύπλοκες  δραστηριότητες  σχετικά με την ένοπλη προστασία και την ασφάλεια  περιουσιακών στοιχείων για  την προστασία του προσωπικού της εταιρείας στις περιοχές με υψηλή τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η ομάδα RSB  συμβάλλει στη βελτίωση της οργάνωσης ενόπλων δυνάμεων, ενώ επίσης παρέχει συμβουλές σε κυβερνήσεις, δυνάμεις του ΟΗΕ, διεθνείς οργανώσεις, ΜΚΟ / CBO και διεξάγει  επιχειρήσεις σε όλη την υδρόγειο.

Ακολουθούνται  αυστηρά τρεις βασικές αρχές:

η ασφάλεια του πελάτη

Νομιμότητα των ενεργειών

Υψηλός επαγγελματισμός του προσωπικού

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας, χρησιμοποιείται  εμπειρία μάχης που αποκτήθηκε στον ρωσικό  στρατό τόσο στη Ρωσία όσο και εκτός της χώρας, ενώ χρησιμοποιείται  εμπειρία από δικηγόρους, αναλυτές, ειδικούς, στρατιωτικούς ιατρούς κ.λπ.

Η εταιρεία  αγοράζει νόμιμα και αποθηκεύει πολεμικό εξοπλισμό εκτός Ρωσίας. Αυτά τα όπλα  χρησιμοποιούνται για την προστασία των πελατών και του προσωπικού της RSB-Group.

Η RSB ακολουθεί όλους  τις διεθνείς νόμους, συμβάσεις και άλλες τυπικές πράξεις, οι οποίες ρυθμίζουν το δικαίωμα όσον αφορά την παραμονή  ένοπλων φρουρών στο έδαφος των άλλων χωρών.

Παρέχει επίσης αξιόπιστες στρατιωτικές πληροφορίες σε υψηλό επίπεδο. «Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, το προσωπικό μας και την εταιρεία μας»,καταλήγει η ιστοσελίδα της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας .

https://youtu.be/UQVP0KudGI4?t=2

 

https://youtu.be/nXRCgQV53pE

 

https://youtu.be/V413QwVmz_Q

https://youtu.be/qZCM6vEtch0?t=1

 

https://youtu.be/yecTyGu41o0?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...