Κοινωνία

Τέταρτη στην Ευρώπη σε θανάτους από τροχαία η Ελλάδα το 2016

Αύξηση στον αριθμό των νεκρών από τροχαία στην Ελλάδα καταγράφηκε το 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας πέρυσι καταγράφηκαν 75 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους ενώ το 2015 ο αριθμός τους ήταν 73 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Με τη θλιβερή αυτή επίδοση η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του σχετικού καταλόγου στην Ευρώπη με μόνο τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Λετονία να την ξεπερνούν.

Σημειώνεται πάντως ότι από το 2010 έως το 2015 η ΕΕ κατέγραψε μια μείωση της τάξης του 35% στον αριθμό των νεκρών από τροχαία.

Αν και στόχος της ΕΕ ήταν ο αριθμός των 31.500 νεκρών σε όλη την Ευρώπη απο τροχαία το 2010 να μειωθεί στο μισό μέχρι το 2020, κοινή πεποίθηση αποτελεί πλέον ότι ο στόχος αυτος δεν θα επιτευχθεί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπούλις την Τρίτη «σήμερα μόνο θα χάσουμε άλλες 70 ζωές στους δρόμους και ο αριθμός των ατόμων που θα υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς θα είναι πενταπλάσιος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...