Ένοπλες Συρράξεις

Σφοδρές συγκρούσεις Κούρδων - τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία με τελικό στόχο τη Ράκα

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται σήμερα γύρω από την Τάκμπα και το αεροδρόμιό της στη βόρεια Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει αντεπιθέσεις για να εμποδίσει την προέλαση των Κούρδων και των Αράβων μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να σταματήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), που επιθυμούν να περικυκλώσουν τελείως τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία από το 2014, και συγκρούσεις σημειώνονται σε όλα τα μέτωπα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μάχες μαίνονται σε όλα τα μέτωπα γύρω από τη Ράκα, συνοδευόμενες από αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

«Οι περισσότερες συγκρούσεις οφείλονται στην αντεπίθεση του ΙΚ. Αν και οι τζιχαντιστές δεν σημειώνουν προόδους, στόχος τους είναι να κουράσουν τους αντιπάλους τους κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο της Τάκμπα», 55 χιλιόμετρα δυτικά της Ράκα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ράχμαν, 900 μαχητές του ΙΚ από τη Ράκα έχουν σταλεί σε όλα τα μέτωπα γύρω από την πόλη.

Οι Κούρδοι και οι Άραβες μαχητές κατέλαβαν την Κυριακή το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάκμπα, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ως την ομώνυμη πόλη, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα πιο βόρεια και η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

«Το μέτωπο της Τάκμπα παραμένει το πιο σημαντικό και οι συγκρούσεις μαίνονται γύρω από την πόλη και γύρω από το αεροδρόμιο», τονίζει το Παρατηρητήριο.

Αντίθετα, η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη σήμερα από την πλευρά του φράγματος της Τάκμπα στον ποταμό Ευφράτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...