Ένοπλες Συρράξεις

Συρία: Ο Στρατός βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο έξω από την Παλμύρα

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) συνέχισε την Τρίτη την προώθησή του προς την Παλμύρα και σύμφωνα με το Al Masdar News οι στρατιώτες βρίσκονται στο ένα χιλιόμετρο από την ιστορική πόλη.

Ο συριακός στρατός μπόρεσε να προελάσει αφού προηγουμένως, τη Δευτέρα, κατέλαβε το όρος Χαγιάλ και τα Λατομεία, που του επέτρεψαν να αποκτήσει πλεονεκτικές θέσεις για να εξαπολύει τα πυρά του ενάντια στους τζιχαντιστές στην Παλμύρα.

Το Ισλαμικό Κράτος δείχνει διατεθειμένο να δώσει σκληρή μάχη στην Παλμύρα. Παρατηρήθηκε άφιξη τζιχαντιστικών ενισχύσεων στην πόλη που μεταφέρθηκαν από την επαρχία του Χαλεπιού.

Συγκεκριμένα εθεάθησαν πολλά οπλισμένα οχήματα και τεθωρακισμένα να αναπτύσσονται στα δυτικά της Παλμύρας όπως και ομάδες με όλμους.

Στην επίθεση προς την Παλμύρα συμμετέχουν η εκπαιδευμένη από τους Ρώσους 5η Λεγεώνα του συριακού στρατού, η 18η τεθωρακισμένη μεραρχία, η δύναμη «Ασπίδα», μέλη της αραβικής φυλής Σαϊτάτ και εθνοφύλακες.

Στο ίδιο μέτωπο της επαρχίας Χομς, τα κυβερνητικά στρατεύματα προετοιμάζουν επίθεση για να καταλάβουν και τις πηγές φυσικού αερίου της Αλ Μαχρ.

Όμως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στρώσει την έρημο με βόμβες, παγίδες με εκρηκτικά και νάρκες.

Να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζονται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία που σφυροκοπά τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε για πρώτη φορά την Παλμύρα στα τέλη Μαΐου του 2015.

Στις 27 Μαρτίου 2016 η πόλη απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό με τη βοήθεια των Ρώσων. Το Ισλαμικό Κράτος υποχώρησε στην έρημο ανατολικά της πόλης.

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στην Παλμύρα με 4.000 τζιχαντιστές που έφερε από το Ιράκ ενώ στην πόλη υπήρχε μια φρουρά όχι περισσότερων από 1.000 Σύρων στρατιωτών.

Ύστερα από τετραήμερη σκληρή μάχη, η οποία άλλαξε πολλές φορές έκβαση, στις 11 Δεκεμβρίου 2016 το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα.

Πηγή: tribune.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές