Ένοπλες Συρράξεις

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ:Το ρωσικό υπουργείο άμυνας προμηθεύεται 49.000 ρωσικές σημαίες για στρατιωτικές κηδείες -Ετοιμάζει αιφνιδιαστική επίθεση η Μόσχα- Συναγερμός στο ΝΑΤΟ

Σοκάρει πραγματικά η είδηση που έρχεται από τη Μόσχα καθώς το ρωσικό υπουργείο άμυνας αγοράζει 49.000 σημαίες οι οποίες τοποθετούνται σε φέρετρα στρατιωτικών και αξιωματούχων αξίας  25 εκατομμυρίων ρουβλίων, μαζί με  20.00 παράσημα. Πηγές του ΝΑΤΟ αναφέρουν πως η Μόσχα προετοιμάζεται για αιφνιδιαστική επίθεση με τον αριθμό αυτό να είναι οι "αποδεκτές απώλειες" σε ένα πόλεμο!

Η είδηση είναι εξαιρετικά σοβαρή και δείχνει πως κάτι θα σκάσει σε ανύποπτη στιγμή.

Η είδηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης στην στήλη «δημόσιες συμβάσεις». Συνολικά, το 2017 το ρωσικό κράτος σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 6,3 δισεκατομμύρια ρούβλια για τελετές που αφορούν αποκλειστικά κηδείες, συντήρηση  στρατιωτικών ταφών, θέτοντας επιτύμβιες στήλες και μνημεία.

Το υπουργείο άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά στεφανιών  καθώς και σημαιών  για το «πατριωτικό» πάρκο .

Ειδικότερα όμως, η αγορά των 49.000 σημαιών που τοποθετούνται πάνω σε φέρετρα έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το τι μέλει γενέσθαι όχι μόνο στην χώρα αλλά στην Ευρώπη ολόκληρη  .

Όπως δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα πηγή μιας εκ των  υπηρεσιών επιβολής του νόμου, οι σημαίες δεν αφορούν μόνο  στρατιωτικές τιμές νεκρών στρατιωτικών , αλλά και μια σειρά άλλων κατηγοριών  πολιτών.

«Η στρατιωτική υπηρεσία διαθέτει μια τεράστια δομή. Υπάρχουν πολλοί εν αποστρατεία στρατιωτικοί, προσωπικό και βετεράνοι, οι οποίοι επίσης υποτίθεται ότι πρέπει να ταφούν με πλήρεις στρατιωτικές τιμές», αναφέρει η  πηγή.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών πεθαίνουν κάθε χρόνο 600 με 800 ενεργοί υπάλληλοι , ενώ 100-200 άτομα πεθαίνουν από τα χέρια των εγκληματιών.  Οι υπόλοιποι είναι τραυματισμοί, ατυχήματα, ασθένειες.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει παραγγείλει επιπλέον 20 χιλιάδες μετάλλια για την παρασημοφόρηση των στελεχών για την  συμμετοχή τους στις συριακές επιχειρήσεις .

Σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο  «η σημαία δίδεται στους συγγενείς. Επιπλέον, η αγορά προορίζεται για την κάλυψη αναγκών για τα επόμενα  χρόνια, και όχι  για ένα ή δύο μήνες».

Για ότι όμως και να προορίζονται οι σημαίες το νούμερο είναι ιλιγγιώδες για τις ανάγκες της Ρωσίας  για τα επόμενα χρόνια.

Προφανώς και η αγορά αυτή προμηνύει άσχημες εξελίξεις όχι μόνο στην Ρωσία αλλά και στην ευρύτερη  περιοχή μας . Από την Συρία άλλωστε οι Ρώσοι αποσύρονται σταδιακά και επικεντρώνονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας  και στην Βαλτική.

Η υπερσυγκέντρωση χιλιάδων ανδρών του ΝΑΤΟ και στις δύο αυτές «καυτές» περιοχές προμηνύει ενδεχομένως την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων οι οποίες μπορούν να δικαιολογήσουν στα αρχικά στάδια τους  και με την προϋπόθεση χρήσης συμβατικών όπλων , μιας τέτοιας έκτασης «απωλειών».

Διότι αν και εφόσον περάσουμε στην χρήση πυρηνικών όπλων ακόμη και μικρής ισχύος,  δεν θα μπορούμε να μετράμε τους χιλιάδες θανάτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ