Αρχείο

Πρώτη γραμμή άμυνας το Ισραήλ για τη Κύπρο: 24 Ισραηλινά μαχητικά F-15 και F-16 ύψωσαν ασπίδα προστασίας στη Mεγαλόνησο - Τουρκικοί κανονιοβολισμοί στην ΑΟΖ της Κύπρου - Δείτε βίντεο

Τραγικό αυτό που συμβαίνει για τον Ελληνισμό αλλά ολόκληρη η άμυνα της Κύπρου επαφίεται σε πρώτη φάση στο Ισραήλ που έχει υψώσει ασπίδα προστασίας για τα δικά του συμφέροντα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Περίπου 24 αεροσκάφη F-15 και F-16 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, υπερίπτανται της πόλης της Πάφου, καθώς και άλλων περιοχών της επαρχίας, στα πλαίσια των ασκήσεων τους που μεταξύ άλλων γίνονταν στην περιοχή του Αεροδρομίου Πάφου, της Πέγειας και των Βρετσιών. Την ίδια στιγμή το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεν δίστασε να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά ανοιχτά της Πάφου και για αυτό το σκοπό η Άγκυρα εξέδωσε παράνομα Νavtex για πεδίο 30 ναυτικών μιλίων νοτιανατολικά της Πάφου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο παρακάτω.

Η τουρκική δραστηριότητα περιορίζεται προς τις περιοχές των κατεχομένων λόγω παρουσίας της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εντός του FIR Λευκωσίας, που επεκτείνεται και προς το Αιγαίο ένεκα ασκήσεων με Κύπρο και Ελλάδα αναφέρει δημοσίευμα.

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένες νέες ασκήσεις κοντά στον Ακάμα, μόλις έξω από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν και ανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ΑΝΤΙ NAVTEX, καταγγέλλοντας τις τουρκικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς.

Εντωμεταξύ, αύριο Τρίτη, 21 του μήνα, διενεργούνται ασκήσεις αριστερά και δεξιά του Ακάμα και σε μια ενδιάμεση μεταξύ των δυο αυτών περιοχών λωρίδα.

Οι ασκήσεις έχουν αεροναυτικό χαρακτήρα. Διεξάγονται στο κατεχόμενο FIR της Λευκωσίας αλλά φτάνουν έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, στην περιοχή του Ακάμα. Προεκτείνονται, δε, εντός του τουρκικού FIR.

Ισραήλ και Κύπρος πραγματοποιούν την άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017» στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ξεκινά σήμερα και τελειώνει στις 22 Μαρτίου.

Η άσκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτή περιλαμβάνει πραγματικά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τα δύο κράτη σε σχέση με την τουρκική επιθετικότητα.

Το Ισραήλ χρειάζεται να εξασκεί την ικανότητά του να προσβάλει εχθρικούς στόχους μακριά από τα σύνορα του, ενώ η Εθνική Φρουρά πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τη δυνατότητα απόκρουσης ενός αεροναυτικού πλήγματος αποκλειστικά με τις δυνάμεις αεράμυνάς της.

Πρόκειται σαφώς για έλεγχο ετοιμότητας για όλα αυτά που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ με την ταυτόχρονη παρουσία πολεμικών σκαφών και αεροσκαφών στην Κύπρο , θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες του .

Ισραήλ και Κύπρος έχουν στενή και ισχυρή αμυντική συμμαχία η οποία λειτουργεί ως αντίβαρο στα σχέδια του Σουλτάνου για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=kExFErAGGsc

https://www.youtube.com/watch?v=bW6p0e1Ux4s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης