Ένοπλες Συρράξεις

Προς γενική ανάφλεξη: Έτοιμη για πόλεμο η Χαμάς - Απέκτησε σκληροτράχηλη ναυτική μονάδα καταδρομών - Στο στόχαστρο εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων του Ισραήλ

Σε μεγάλο και σοβαρότατο κίνδυνο έχει περιέλθει το ισραηλινό ναυτικό από τους υποβρύχιους κομάντος  της Χαμάς , που απειλούν πλοία που αξίζουν εκατομμύρια δολάρια .

Εκφράζονται επίσης φόβοι και για τις εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων  στην θαλάσσια περιοχή της ισραηλινής ΑΟΖ.

Με δεδομένες πλέον τις απειλές και τις εντάσεις ανάμεσα  στο Ισραήλ, την Χεζμπολάχ και της Χαμάς και ενόψει των ζητημάτων της δημιουργίας νέων ισραηλινών οικισμών στην λωρίδα της Γάζας , οι πολεμικές μηχανές των δύο ισλαμικών οργανώσεων αναβαθμίζονται λίαν επικίνδυνα.  

Η Χαμάς έχει δημιουργήσει επίλεκτη ναυτική μονάδα καταδρομέων  ως μέρος μιας γενικής αναβάθμισης της δομής των δυνάμεων της και του εξοπλισμού της στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον επόμενο γύρο του αναμενόμενου  πολέμου  με τον ισραηλινό στρατό .

 Η αναβάθμιση  έχει υποπέσει στην αντίληψη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών Mossad και στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία του στρατού IDF.

Τους τελευταίους μήνες, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις έχουν καταγράψει αρκετά περιστατικά κατά τα οποία εντοπίστηκαν δύτες της  Χαμάς να κρατούν υποβρύχιες χειροβομβίδες και να πλησιάζουν ισραηλινά πολεμικά  πλοία.

 Αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάστηκαν  στην θαλάσσια ζώνη μεταξύ  βόρειας της Γάζας και της παραλίας  Zikim .

 Εκτός από τις συχνές εμφανίσεις άγνωστων δυτών  κατά μήκος των ακτών της Γάζας, η Χαμάς έχει ξεκινήσει την παραγωγή  δικών της συστημάτων  κατάδυσης. Το ειδικό κλειστό σύστημα αναπνοής επιτρέπει στους δύτες να παραμείνουν  κάτω από το νερό για αρκετά χιλιόμετρα, ενώ είναι πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμοι .

 Πρόκειται  για την ειδική δύναμη κομάντος-δυτών της  Χαμάς  της 916ης μονάδος , που είναι υπεύθυνη για ολόκληρη την νότια ζώνη. Η δύναμη αυτή χρησιμοποιεί μια ποικιλία από θανατηφόρα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υποβρύχιων χειροβομβίδων και βομβών  βυθού τα οποία μπορούν αν προκαλέσουν πολλά θύματα .

Εκτός από  θανατηφόρα αντίμετρα, το ισραηλινό ναυτικό  έχει επίσης αναπτύξει  διάφορα εξειδικευμένα υποβρύχια συστήματα ανίχνευσης κατά μήκος της ακτής.

Σύμφωνα με έναν Ισραηλινό ανώτερο αξιωματικό του ναυτικού, «η πρόοδος της μονάδας καταδρομών της Χαμάς είναι  μη γραμμική, αλλά έχουμε καλές πληροφορίες  εναντίον τους και ξέρουμε πώς να καταστρέψουμε τις παράκτιες υποδομές τους, αν χρειαστεί.»

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει επίσης αρχίσει να αναβαθμίζει τα αμυντικά συστήματα των πλοίων επιφανείας υπό το φως των νέων μη συμβατικών απειλών.

 Πολλοί Ισραηλινοί αξιωματικοί πιστεύουν ότι στον επόμενο γύρο της ένοπλης σύγκρουσης με τη Χαμάς ή την Χεζμπολάχ, οι τρομοκρατικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν πυραύλους Kornet εναντίον μικρότερων και μεσαίου μεγέθους ισραηλινών πολεμικών πλοίων .

 Ως αποτέλεσμα, το ισραηλινό ναυτικό έχει αρχίσει να αναπτύσσει διάφορα αμυντικά συστήματα αυτοπροστασίας , όπως το «Rubicon» και το «Marine Windbreaker» που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το σύστημα ενεργητικής προστασίας «Trophy» στα άρματα μάχης MERKAVA .

Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση και την καταστροφή  εισερχόμενων πυραύλων και ρουκετών .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης