Ένοπλες Συρράξεις

Πολεμικό κλίμα και τρομαχτική επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ: Ο Χ.Ακάρ απείλησε τους Αμερικανούς με ολοκαύτωμα στην Ιεράπολη! - Ενισχύσεις στέλνουν Άγκυρα και Ουάσινγκτον - Η Ρωσία κρατάει στα χέρια της τη μοίρα της Τουρκίας


Πολεμικό κλίμα επικρατεί μεταξύ Τουρκία και ΗΠΑ καθώς τα "έσπασαν" στην τριμερή συνάντηση για την Ιεράπολη όπως σας είχαμε ήδη αναφέρει στο άρθρο μας «Τα έσπασαν» Τουρκία-ΗΠΑ: Τελεσίγραφο να αποσυρθούν σε 48 ώρες οι Αμερικανικές δυνάμεις από την Ιεράπολη – Αν η Μόσχα δώσει πράσινο φως θα συγκρουστούν μεταξύ τους – Ψήφισαν Κουρδικό κράτος οι ΗΠΑ (εικόνες, βίντεο) . Tην είδηση επιβεβαιώνουν και οι Ισραηλινοί ενώ οι Τούρκοι προχωρούν ένα βήμα παρακάτω: Δημοσιεύουν φωτογραφία από τις κρίσιμες συνομιλίες η οποία απεικονίζει τον Τούρκο ΑΓΕΕΔ στρατηγό Hulusi Akar να σηκώνει το χέρι του προς την πλευρά του Αμερικανού J.Dunford «σαν να ήθελε να του χώσει σφαλιάρα» ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του είπε ο Ακάρ "εμείς θα μπούμε ότι και να κάνετε, αν δεν φύγετε θα υπάρξει ολοκαύτωμα"! Και πλέον το ερώτημα είναι, πως το ΝΑΤΟ ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά;

Ο Αμερικανός Στρατηγός βγήκε αρκετές φορές από την αίθουσα της τριμερής για να συνομιλήσει με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, τον νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας αλλά και τον Ν.Τραμπ. Η απάντηση ήταν αρνητική: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους Κούρδους!

Η Ουάσινγκτον,μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Mark Toner,  δήλωσε αργότερα ξεκάθαρα ότι θα υποστηρίξει τους Κούρδους. "Ελευθέρωσαν 6 χιλ. χλμ και πάνω από 100 χωριά από το ISIS γύρω από τη Ράκκα" τόνισε θέλοντας να δείξει πόσο αξιόπιστη δύναμη είναι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ έστειλαν πάνω από 1000 πεζοναύτες από την 11η ομάδα εκστρατείας Πεζοναυτών  και το 75ο Σύνταγμα Ranger μαζί με βαρύ οπλισμό όπως  α/κ πυροβόλα  M-777, ΠΕΠ HIMARS, άρματα μάχης, Stryker. Οι Αμερικανοί προσγειώθηκαν ήδη στην βάση στη Β.Συρία Rmeilan, κοντά στην πόλη της Hasaka.Δείτε εδώ στο βίντεο τις Αμερικανικές ενισχύσεις.

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/839519096697991169

Οι Τούρκοι όμως φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να προβούν στην μοιραία κίνηση. Γι αυτό και στέλνουν συνεχώς ενισχύσεις στη Β.Συρία. Φαίνεται πως έχουν σχέδιο υβριδικής επίθεσης στην Ιεράπολη παρά το όχι των Αμερικανών γιατί διαφορετικά δεν εξηγούνται οι στρατιωτικές ενισχύσεις δεδομένης της στρατηγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει στη Β.Συρία.


Οι Τούρκοι δείχνουν ότι έχουν απολέσει την λογική τους και έχουν χάσει εντελώς το μέτρο, σχετικά με τις απειλές τις οποίες εκτοξεύει η στρατιωτική και κυρίως η πολιτική ηγεσία της χώρας σε χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία κά, θεωρώντας την χώρα ως μια "υπερδύναμη" .

Όπως προαναφέραμε, στην Αττάλεια ο Τούρκος αρχηγός του επιτελείου στρατηγός Hulusi Akar, συναντήθηκε με τον Ρώσο και τον Αμερικανό ομόλογο του Τ. Dunford.

Μια φωτογραφία όμως που ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και διέρρευσε το τουρκικό καθεστώς προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media στην γειτονική χώρα.

Σε κάποια στιγμή ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ στρατηγός Hulusi Akar σήκωσε το χέρι του προς την πλευρά του Αμερικανού «σαν να ήθελε να του χώσει σφαλιάρα» ή να τον απειλήσει…,.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες σχολίαζαν... πανηγυρικά:

«Αν δεν καταλαβαίνετε ένας επιβλητικός Οθωμανός έρχεται στρατηγέ Dunford», σχολιάζει ένας Τούρκος. «Εδώ Τούρκος Πασάς .. πρόσεξε»…«400 χρόνια μετά την ανάσταση του τουρκικού έθνους», είναι μερικά από τα χιλιάδες σχόλια.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς που σταματούν οι απίστευτες φιλοδοξίες της Άγκυρας και προσωπικά του Τούρκου προέδρου , αλλά είναι σίγουρο ότι αυτές θα καταστρέψουν την χώρα ολοσχερώς .

https://www.youtube.com/watch?v=fCGQb2lpG80

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ