Κοινωνία

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Σταύρο Ψυχάρη

Για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες καταδικάστηκε σήμερα ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης με το δικαστήριο – Ι Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας – να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με τριετή αναστολή.

Ειδικότερα, ο εκδότης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε στην παραπάνω ποινή για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση. Συνολικά κατηγορείτο για έξι πράξεις για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015) ωστόσο τελικά καταδικάστηκε-ομόφωνα- για τέσσερις. Τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημελλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι νωρίτερα την ενοχή κ. Ψυχάρη ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, με σχετική πρότασή της προς το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε αναβληθεί επ' αόριστον τον Ιούλιο του 2016 όταν το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη.

Το δικαστήριο τότε είχε δεχθεί ότι δεν περιγραφόταν επακριβώς στο κατηγορητήριο εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο. Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο εκδότης δικάστηκε εκ νέου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...