Πολιτική

Παρασκευόπουλος για Ράικου: Πολλοί δικαστικοί έχουν πιεστεί, αλλά η παραίτηση δεν μπορεί να είναι επιλογή

«Αν και τα κόμματα συναίνεσαν στην εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά και τις ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, προέβαλαν ενστάσεις».

Τα παραπάνω είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας πως η αντιπολίτευση χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα της χώρας.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι η επιλογή του χρόνου σχετίζεται με τη νομιμότητα. «Η διερεύνηση αυτή (σ.σ εξοπλιστικά) δεν έγινε σε χρόνο που όρισε η κυβέρνηση και δεν έχει πολιτική σκοπιμότητα, αλλά είναι καθαρά θέμα νομιμότητας. Στη Βουλή ήρθαν 6 δικογραφίες από τους εισαγγελείς, οπότε η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ερωτηθείς εάν οι εξεταστικές έχουν αποτελέσματα υπενθύμισε ότι η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε από εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ενώ ακόμα και για τα θαλασσοδάνεια (κομμάτων- ΜΜΕ) έγιναν γνωστά πολλά πράγματα επίσης μέσω επιτροπών της Βουλής. «Υπό αυτή την έννοια δεν θα έλεγα ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν έχουν αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, συμπληρώνοντας πως και για την υπόθεση Νοβάρτις έχει εξαγγελθεί η συζήτηση. Ωστόσο, ειδικά για τα εξοπλιστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη επιτροπή έχει προανακριτικά χαρακτηριστικά και ποινικό προσδιορισμό.

Σχετικά με τις απουσίες του προέδρου της ΝΔ και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια, ο κ Παρασκευόπουλος είπε ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμη η παρουσία του κ Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά ( η οποία νομίζω ήρθε στο τέλος και ψήφισε) δεν γνωρίζω το βαθμό δυσκολίας τους αλλά θα ήταν καλό να είχαν παραστεί και να μιλήσουν για αυτή την υπόθεση».

Για την παραίτηση της Ράικου
Τέλος, σε ερώτηση για την παραίτηση της εισαγγελέα Ελένης Ράικου, απάντησε: «δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει πίσω από την παραίτηση της κ. Ράικου (…) γενικά όμως μπορώ να πω ότι πολλοί δικαστικοί έχουν βρεθεί σε ένα πεδίο πιέσεων, που ίσως και να αγγίζει και την απειλή, η αποστολή τους είναι να ολοκληρώνουν το θεσμικό τους έργο δεν μπορεί η επιλογή να είναι η παραίτηση». Ειδικά για το θέμα της εισαγγελέα διαφθοράς εκτίμησε ότι μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό (σ.σ το θέμα της παραίτησης) και ίσως έχει σχέση με τη λήξη της θητείας της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...