Εκκλησία

Παιχνίδι εντυπώσεων με τις διακοπές μνημόνευσης Επισκόπων. Όλα για το θεαθήναι! Τι είπε στον Επίσκοπό του ο.... μετανιωμένος ιερέας

Πανηγυρίζουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Μητρόπολη Ρεθύμνης για την μεταστροφή του ιερέα π. Εμμανουήλ Σαρρή, ο οποίος αρχικά είχε ενταχθεί στην ομάδα εκείνων των ιερέων οι οποίοι αποφάσισαν διακοπή μνημόνευσης του Επισκόπου τους, αλλά μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ευγένιο, άλλαξε γνώμη.

Χθες το απόγευμα της Κυριακής Δ΄ των Νηστειών, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος
καθαρά για τις εντυπώσεις, χοροστάτησε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης. όπου εφημέριος είναι ο π. Εμμανουήλ Σαρρής, ενώ παραβρέθηκαν Κληρικοί της πόλεως και πολλοί πιστοί.

Σαν νικητής και τροπαιοφόρος που επιστρέφει στον....τόπο του εγκλήματος για να δρέψει τις δάφνες του....

Στο τέλος του Εσπερινού ο κ. Ευγένιος μιλώντας προς το εκκλησίασμα, μίλησε για την αγάπη, τη συγγνώμη και την ενότητα που πρέπει να διακρατεί το πλήρωμα της Εκκλησίας και επήνεσε τον π. Εμμανουήλ Σαρρή "για την ταπείνωσή του, την αγάπη του προς την Εκκλησία και τον ζήλο του στην άσκηση των ποιμαντικών του καθηκόντων, τα οποία συνετέλεσαν στην κατά το Θέλημα του Θεού υπέρβαση του πρόσφατου πειρασμού και της προς καιρόν δοκιμασίας, για τα οποία η Ιερά Μητρόπολή μας είχε προ εβδομάδος εκδώσει σχετικό ανακοινωθέν".

Αντιφωνώντας ο π. Εμμανουήλ, πλήρως...μετανιωμένος(!), επανέλαβε την ευγνωμοσύνη του προς τον Επίσκοπό του για την πατρική αγάπη, την υπομονή και την συγχωρητικότητα, με τα οποία χειρίσθηκε το όλο ζήτημα.

Το σκηνικό συμπλήρωσε το....κοινό αυτού του έργου, το οποίο έδειχνε τόσο μα τόσο συγκινημένο από την "θετική έκβαση της πρόσκαιρης αυτής δυσκολίας" όπως χαρακτηρίστηκε....
Ο Μητροπολίτης Ευγένιος μάλιστα, αφού ανέγνωσε την προβλεπόμενη από το τυπικό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής συγχωρητική ευχή και ζήτησε και ο ίδιος την συγχώρηση των πιστών, κάλεσε όλους να ασπασθούν και να συγχωρήσουν αλλήλους, όπως γίνεται κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης, την Κυριακή της Τυρινής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ