Αρχείο

Πάπας Φραγκίσκος: «Η μετανάστευση δεν αποτελεί κίνδυνο για την ΕΕ» - Πίσω από την νέα τάξη πραγμάτων «κρύβεται» και το Βατικανό

Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ και δεν νικήθηκε ακόμη μετά τις αμερικανικές εκλογές πιο ισχυρή και πιο συστηματική στην επίτευξη των στόχων της . Ο Πάπας ο οποίος δεν συμπαραστάθηκε στους διωγμούς και στις σφαγές των χριστιανών στην Συρία τώρα επαινεί την μετανάστευση λέγοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την ΕΕ.    

Ο ποντίφικας σε συνάντηση του με  φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό των πανεπιστημίου στην Ρώμη ,  μίλησε (στην ουσία) για την ανάγκη ολοκλήρωσης του σχεδίου του «εποικισμού της Ευρώπης» από μουσουλμάνους  .

Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε όλες τις χώρες να αποδεχθούν τους πρόσφυγες, να τους προσφέρουν  άσυλο, ειδικά  σε όσους διαφεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε ένα ιταλικό πανεπιστήμιο, ο ποντίφικας ήταν σε θέση να  αποδείξει τα λεγόμενα  του μέσα από ένα προσωπικό παράδειγμα.

Στις 17 Φεβρουαρίου, ο Φραγκίσκος  συναντήθηκε με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Roma Tre στη Ρώμη, έχοντας μαζί του έναν Σύρο πρόσφυγα που είχε φέρει μαζί του από το στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο, τον Απρίλιο το 2016.

Ο  Nour Essa,  ο οποίος μαζί με το σύζυγο και το παιδί της πέταξαν στη Ρώμη μαζί με τον Πάπα, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την νέα  ζωή τους . «Η ζωή μας άλλαξε σε μια μέρα χάρη σε σας», είπε ο Σύρος στον Πάπα .

Ο  Essa έχει κερδίσει  υποτροφία της ιταλικής κυβέρνησης και ολοκληρώνει  σπουδές βιολογίας , με την βοήθεια της οργάνωσης  Sant'Egidio , μιας καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που βοηθά  πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην νέα ζωή τους, να βρουν εργασία, στέγαση , και βοηθώντας τα παιδιά τους να εγγραφούν στο σχολεία.

Η άλλη πλευρά όμως και η πλειοψηφία του ιταλικού λαού αμφισβητεί σφόδρα αυτές τις αντιλήψεις του Ποντίφικα ειδικά σε αυτό το θέμα.

Επίσης, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία από πολλούς Ευρωπαίους ότι Σύροι και Ιρακινοί μετανάστες απειλούν τον χριστιανικό  πολιτισμό  της Ευρώπης.

Ο ίδιος όμως ο Πάπας δηλώνει ότι «η  μετανάστευση δεν αποτελεί κίνδυνο, παρόλο που είναι μια πρόκληση που αυξάνεται»,  επισημαίνοντας ότι η πατρίδα του η Αργεντινή ήταν γεμάτη με  μετανάστες.

«Φέρνουν σε μας έναν πολιτισμό, μια κουλτούρα που είναι πλούσια για μας. Και επίσης πρέπει να δεχθούν  τον πολιτισμό μας σε ένα ιδιότυπο τρόπο ανταλλαγής  πολιτισμών» είπε, τονίζοντας τη σημασία της ολοκλήρωσης του σχεδίου της μετανάστευσης .

«Επειδή υπάρχει πόλεμος,  πως θα ξεφύγουν από τον πόλεμο και την  πείνα ; . Ποια θα ήταν η ιδανική λύση όπου  υπάρχει πόλεμος και πείνα ; Δηλαδή, να   κάνουν ειρήνη, ή να υλοποιήσουν επενδύσεις έτσι ώστε.. να έχουν τους πόρους για να εργαστούν και να ζήσουν. Αλλά αν υπάρχει πείνα, πως θα ξεφύγουν ;, δήλωσε ο ίδιος .

Οι άνοδος όμως της ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας από μερίδα αυτών των μεταναστών'προσφύγων, παράλληλα με τα χιλιάδες πλέον κρούσματα βίας ,  πάλι από μερίδα μεταναστών σε ευρωπαϊκές πόλεις έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών.

Η  όλη αυτή επικίνδυνη κατάσταση έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην ευρωπαϊκή άκρα δεξιά η οποία δυναμώνει καθημερινά , προκαλώντας άλλου τύπου κοινωνικά προβλήματα, σε ολόκληρο το σύστημα διακυβέρνησης στην ΕΕ.

Πολύ σύντομα τα προβλήματα κοινωνικής φύσεως από την προσπάθεια ένταξης των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor,  θα προκαλέσουν κύματα εξεγέρσεων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων στα μεγάλα κέντα της εξουσίας όπως είναι οι Βρυξέλλες αλλά και άλλα και τότε θα είναι αργά .

https://youtu.be/B00saFF7P-c?t=1

https://youtu.be/zbuPo2FlJoA?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...