Μέση Ανατολή

Πάμε για άγριες καταστάσεις στη Μ.Ανατολή: Αγεφύρωτο το χάσμα Ρωσίας-Ισραήλ - Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε για δεύτερη φορά σε απολογία τον Ισραηλινό Πρέσβη

Στα άκρα είναι πλέον οι σχέσεις της Μόσχας με το Τελ Αβίβ λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης της ισραηλινής αεροπορίας προχθές Παρασκευή στην περιοχή της Παλμύρας που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού. To χάσμα παραμένει αγεφύρωτο ενώ για δεύτερη φορά σε λίγα 24ωρα κλήθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πούτιν όταν πληροφορήθηκε το γεγονός της επίθεσης σε συριακές δυνάμεις έγινε έξαλλος με τον Νετανιάχου.

Για αυτό και ο Ισραηλινός Πρέσβης Gary Koren κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για δεύτερη φορά σε σχέση με τις επιθέσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον του συριακού στρατού στην περιοχή της Παλμύρας, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

 «Ναι, τον φωνάξαμε και τον ρωτήσαμε γι 'αυτό το θέμα »,  δήλωσε ο Μπογκντάνοφ στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και την  ανησυχία του για το περιστατικό.

«Έχουμε ένα ειδικό κανάλι επικοινωνίας για την πρόληψη ατυχημάτων και  θα θέλαμε να δούμε την λειτουργία αυτού του καναλιού  πιο αποτελεσματικά, για να μην υπάρχει σύγχυση ως προς το ποιος κάνει τι στην Συρία »,  είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Προηγουμένως, ο Ισραηλινός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με την αεροπορική επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας IAF κοντά και σε  ρωσική στρατιωτική θέση.

Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την κλήση του Koren στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν έδωσε  λεπτομέρειες της συζήτησης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 17ης Μαρτίου. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας (UAR), τέσσερα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας και επιτέθηκαν σε  μία από τις εγκαταστάσεις του στρατού.

Η συριακή αεράμυνα ανακοίνωσε  ότι ένα από τα ισραηλινά αεροσκάφη κατερρίφθη πάνω από τα Υψώματα του Γκολάν. Η ισραηλινή πλευρά, με τη σειρά της αρνείται το γεγονός αυτό .

Αυτό όμως που έγινε γνωστό είναι ότι οι σχέσεις της Μόσχας με το Τελ Αβιβ είναι σε τεντωμένο σκοινί  και όλα είναι πλέον πιθανά το επόμενο διάστημα στην Συρία, ακόμα και το ενδεχόμενο δράσης των ρωσικών δυνάμεων κατά της ισραηλινής αεροπορίας .

Σε άρθρο μας με  τίτλο (Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300 κατέρριψε Ισραηλινό F-16 στη Συρία – Νεκρός ο πιλότος – Οργή από Ισραήλ: «Θα καταστρέψουμε ολόκληρη τη συριακή αεράμυνα»), αναφέραμε χθες ότι ανοχή τέλος προς το Ισραήλ από τη Ρωσία. Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο Β.Πούτιν στη Μόσχα, το ίδιο και ο Μ.Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ ο οποίος είχε επικοινωνία με τους Αμερικανούς για το συμβάν της κατάρριψης όπως αποκαλύπτεται του ισραηλινού μαχητικού στη Παλμύρα.

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν απείλησε ξεκάθαρα ότι θα καταστρέψει ολόκληρο το πλέγμα της συριακής αεράμυνας,  ξεχνώντας  ότι αυτό λειτουργεί υπό την αιγίδα των ρωσικών δυνάμεων.

Το μόνο ερώτημα που πλανάται είναι το εξής : Ο Πούτιν θα χτυπήσει στα ίσια ισραηλινό  αεροσκάφος στην Συρία ή θα ανεχθεί οι Εβραίοι να σουλατσάρουν όπου τους καπνίσει ;  

https://youtu.be/FKB6Np9EIv0

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...