Κόσμος

Ο Ερντογάν τα «έσπασε» και με τον Γιλντιρίμ: Φήμες για παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία καλά κρατεί.

Την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένταση μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Ερντογάν, έκανε ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος, MHP, Ümit Özdağ, ο οποίος αποπέμφθηκε από το κόμμα του μαζί με άλλους πέντε βουλευτές γιατί δήλωσε ότι θα ψηφίσει το όχι στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, που μεταδόθηκαν και από τον Νίκο Χειλαδάκη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή σε δηλώσεις που έκανε από την πόλη Zonguldak, η διένεξη προσήλθε γιατί παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού στη πρόθεση να πάνε στην Ολλανδία οι δυο υπουργοί της κυβέρνησης, Fatma Betül και Sayan Kaya, και να κάνουν ομιλίες υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα, προφανώς προβλέποντας ότι θα τους κλείσουν τα σύνορα, αυτοί υπακούοντας στις εντολές του Ερντογάν τελικά πήγαν εκεί με τα γνωστά γεγονότα που επακολούθησαν, όπως μετέδωσε και ο Νίκος Χειλαδάκης.


Μετά από αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπέβαλλε τη παραίτηση του στον Ερντογάν, ο οποίος άφησε το θέμα στις καλένδες λόγω της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα και όπως αναφέρεται την απόφαση για το αν θα μείνει η θα φύγει θα την πάρει μετά το δημοψήφισμα.

Πάντως γεγονός είναι ότι όσο πλησιάζουμε την ήμερα του δημοψηφίσματος και ενώ το κλίμα πολώνεται όλο και πιο πολύ, θα έχουμε συνεχώς εξελίξεις, πολλές από τις οποίες απρόοπτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...