Αρχείο

Οργή λαού και παρολίγον λιντσάρισμα του Α.Τσίπρα: "Με 400 ευρώ μπορείς να ζήσεις; Να ψοφήσεις" του φώναζαν οργισμένοι πολίτες-Γυαλιά καρφιά από τους αγρότες - "Βράζει" η κοινωνία (βίντεο-εικόνες)

Oργή λαού εναντίον του Α.Τσίπρα και της κυβέρνησης του.Ο πρωθυπουργός ή δεν αντιλαμβάνεται την οργή της ελληνικής κοινωνίας και το χάος που έρχεται ή κάνει αστειάκια σε ακατάλληλες ώρες. Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση ανησυχεί για την έξαρση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και βρίσκεται υπό πολιορκία από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «οξυγόνο» τα κοινωνικά κινήματα... Ο κόσμος πεινάει κ. πρωθυπουργέ...

Μια γυναίκα τον περίμενε υπομονετικά δίπλα στο αμάξι του και όταν τον είδε άρχισε να φωνάζει:

"Με 400 ευρώ μπορείς να ζήσεις;". Μάλιστα, είπε αγανακτισμένη: "Να ψοφήσει κιόλας. 400 ευρώ εσύ να πάρεις. Ψόφος!".

Ο Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στην τελετή παράδοσης του στρατοπέδου Π. Μελά στη Θεσσαλονίκη στους πολίτες της περιοχής, εξήρε τον ρόλο των κινημάτων των πολιτών που διεκδίκησαν την έκταση των 336 στρεμμάτων. «Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα. Οταν υπάρχει πολιτική βούληση είναι αναγκαία και πίεση για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις» είπε με έμφαση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα πάντως πριν φτάσει ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση, έξω από το στρατόπεδο Παύλος Μελάς ξέσπασαν άγρια επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και κινημάτων πολιτών από την Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και απολυμένων εργαζομένων της Coc-Cola που είχαν πάει για να διαμαρτυρηθούν.

Με σύνθημα «δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους», οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα οι αγρότες συγκρούστηκαν άγρια με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκαψαν την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και πολιόρκησαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Παρά ταύτα, ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην ομιλία του εκθειάζοντας τον ρόλο και τις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των κινημάτων των πολιτών στην παράδοση του πρώην στρατοπέδου στο κοινό.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».

Δείτε το βίντεο του Thestival:


Νωρίτερα,τα πράγματα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν λάβει άσχημη τροπή καθώς ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μετά την άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να δεχτεί αντιπροσωπεία 40 αγροτών στο γραφείο του.

Οι αγρότες θύμωσαν, άρχισαν να χτυπάνε ξανά με τις κατσούνες τις κλούβες, οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και ακολούθησε ξύλο από τις δύο πλευρές.

Οι αγρότες εξαγριώθηκαν ξανά, όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την πολυμελή αντιπροσωπεία τους (περίπου 40 άτομα).

Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις γνωστές και ως κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Αρχικά οι αστυνομικοί απλώς κρατούσαν τις θέσεις τους μπροστά από την είσοδο του υπουργείο, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν μάχες σώμα με σώμα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για διασπάσουν τους αγρότες και στη συνέχεια ξεκίνησε το κυνηγητό. Ωστόσο η ένταση δεν σταμάτησε, καθώς μόλις τα ΜΑΤ απομόνωσαν έναν αγρότη.

Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, τον έριξαν στο δρόμο και τον έσυραν. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους αγρότες, επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ έσπευσαν και άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ σε ενίσχυση και με εκτεταμένη χρήση χημικών απομάκρυναν τελικά τους αγρότες, οι οποίοι διέφυγαν στα γύρω στενά.

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν λίγο μετά τις 7 το πρωί στον Πειραιά αποφασισμένοι όπως λένε να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους.

«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.

https://www.youtube.com/watch?v=kC97q2VAhjg

https://www.youtube.com/watch?v=MXfRyM62rRE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...