ΗΠΑ

Ν.Τραμπ: «Τηρώ τις προεκλογικές μου υποσχέσεις - Τα πάμε καλά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έχει καταφέρει στις πρώτες 60 ημέρες της προεδρίας του να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, σε μια προσπάθεια να στρέψει τη συζήτηση μακριά από μια σειρά ατυχών περιστατικών που έχουν σημαδέψει την μέχρι στιγμής παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

Σε ομιλία του ενώπιον της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο Τραμπ, που διάνθισε τον λόγο του με ανέκδοτα, κορόιδεψε τους επικριτές του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, την οποία υποστηρίζει, θα καταφέρει να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Τα πάμε καλά», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στις προσπάθειές του να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Πιστεύω ότι θα έχουμε μερικές μεγάλες εκπλήξεις. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

Στους πρώτους δύο μήνες της προεδρίας του Τραμπ κυριάρχησαν πολλά αμφιλεγόμενα ζητήματα, από την αποπομπή του συμβούλου του για την εθνική ασφάλεια Μάικλ Φλιν, μέχρι τα μηνύματα στο Twitter του Αμερικανού προέδρου στα οποία κατηγορούσε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα ότι τον παρακολουθούσε.

Η δημοτικότητα του Τραμπ βρίσκεται στο 37%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup που διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Όμως ο νέος Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να τονίζει τα θετικά της μέχρι τώρα θητείας του στην ομιλία του, λέγοντας ότι έχει κάνει κινήσεις για να ενισχύσει τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ότι ανυπομονεί να ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και να καταλήξει σε μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής μόλις τροποποιήσει τον νόμο του Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το νέο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών θα ανοίξει τον δρόμο στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στο εξωτερικό να φέρουν πίσω στις ΗΠΑ 3 με 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο αμερικανικός λαός μάς έδωσε ξεκάθαρες εντολές. Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να δουλεύουμε, να φέρουμε σε πέρας τη δουλειά», τόνισε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις προσπάθειές του να αναστείλει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ ανθρώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες, αλλά και των προσφύγων. «Τα δικαστήρια δεν μας βοηθούν, πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας», σχολίασε. «Είναι γελοίο. Κάποιος είπε ότι δεν πρέπει να επικρίνουμε τους δικαστές. Εντάξει, θα επικρίνω τους δικαστές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...