Κόσμος

Νέο βίντεο των τζιχαντιστών: Το Ισλαμικό Κράτος «εκπαιδεύει» Ουιγούρους για επιθέσεις στην Κίνα

Με ένα νέο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα τρομοκρατική οργάνωση που δρα στο δυτικό Ιράκ και αποτελεί τμήμα του Ισλαμικού Κράτους, οι τζιχαντιστές για πρώτη φορά απειλούν να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Κίνα. Στο επίμαχο βίντεο εμφανίζονται νεαρά αγόρια, που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, από την κινεζική αυτόνομη επαρχία Σιντζιάνγκ, να εκπαιδεύονται στα όπλα, να ακούνε με προσοχή τους εκπαιδευτές τους και να απειλούν με αιματοχυσία την μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.

Το SITE, η αμερικανική εταιρεία που παρακολουθεί και αναλύει τα διαδικτυακά ίχνη των τρομοκρατικών οργανώσεων, ανέλυσε το βίντεο που έχει διάρκεια 30 λεπτών και κατέληξε ότι η τρομοκρατική οργάνωση που το έδωσε στην δημοσιότητα αποτελείται από Ουιγούρους μαχητές.

Η μειονότητα των Ουιγούρων της Κίνας είναι τουρκικής καταγωγής και έχουν συχνά συγκρουστεί με κυβερνητικές δυνάμεις με την πίστη τους να βρίσκεται συνήθως στο επίκεντρο των συγκρούσεων.

Στο επίμαχο βίντεο, ένας Ουιγούρος μαχητής ακούγεται να απειλεί την Κίνα λίγο προτού εκτελέσει έναν υποτιθέμενο πληροφοριοδότη. «Εσείς Κινέζοι, που δεν καταλαβαίνετε τι λένε οι άνθρωποι. Είμαστε οι στρατιώτες του χαλιφάτου και θα έρθουμε σε σας για να σας εξηγήσουμε με τις "γλώσσες" των όπλων μας, να χύσουμε ποτάμια αίματος και να πάρουμε εκδίκηση για τους καταπιεσμένους», αναφέρει το σχετικό βίντεο, σύμφωνα με την μετάφραση του SITE.

Ο καθηγητής Michael Clarke από το «Australian National University» της Καμπέρα, ειδικός σε θέματα των Ουιγούρων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι είναι η πρώτη φορά που Ουιγούροι μαχητές δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βίντεο ίσως να δείχνει και διάσπαση των Ουιγούρων, αφού ένα μέρος τους μάχεται με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το «Turkistan Islamic Party» (TIP) στη Συρία.

Τον Ιούλιο, σύμφωνα με αμερικανική think tank, τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Κίνα εις βάρος των Ουιγούρων, είχαν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 Ουιγούροι μαχητές να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Οι κινεζικές αρχές απαγορεύουν στην μουσουλμανική
μειονότητα κάποιες θρησκευτικές πρακτικές, όπως το μούσι στους άντρες, την μαντίλα στις γυναίκες και την νηστεία κατά το Ραμαζάνι, χαρακτηρίζοντάς τις ως «σύμβολα ισλαμικού εξτρεμισμού».

 

https://www.youtube.com/watch?v=144cqr4h6Bg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...