Κοινωνία

Νέα νύχτα βίας στο Παρίσι μετά το θάνατο ενός Κινέζου από αστυνομικά πυρά [βίντεο]

Με δακρυγόνα επιχείρησαν οι δυνάμεις καταστολής στο Παρίσι να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, που συγκρούστηκαν μαζί τους για δεύτερη συνεχή νύχτα καταγγέλλοντας την αστυνομική βία μετά το φόνο ενός Κινέζου το Σαββατοκύριακο.

Η αστυνομία επενέβη λίγο μετά τις 11 το βράδυ τοπική ώρα στο 19ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν κροτίδες εναντίον τους.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ωμότητα των αστυνομικών. Ακτιβιστές και μέλη της ασιατικής κοινότητας έκαναν πορεία επί αρκετές ώρες κοντά στο αστυνομικό τμήμα του 19ου δημοτικού διαμερίσματος, προτού ξεσπάσουν οι ταραχές.

Οι διαδηλωτές ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του Σαογιό Λιου. Ο 56χρονος Κινέζος, πατέρας πέντε παιδιών, έπεσε νεκρός το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του απ’ τα πυρά ενός αστυνομικού που είχε πάει με συναδέλφους του να ελέγξουν καταγγελίες για οικογενειακή βία.

Το περιστατικό προκάλεσε διπλωματική ένταση με το Πεκίνο. Το Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κλήτευσε χθες έναν Γάλλο διπλωμάτη και κάλεσε τις γαλλικές αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες του φόνου και να εγγυηθούν την ασφάλεια των Κινέζων σε γαλλικό έδαφος.

Μέχρις ότου άρχισαν να εκτοξεύονται οι πρώτες κροτίδες κατά των δυνάμεων καταστολής χθες βράδυ η συγκέντρωση ήταν σχετικά ειρηνική με περίπου 500 άτομα να ανάβουν κεριά και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Δολοφόνοι» και «Απαιτούμε δικαιοσύνη!»

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και προχθές το βράδυ με την αστυνομία να συλλαμβάνει 35 άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...