Εθνικά θέματα

Μυστικές επαφές ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκίας για να τελειώσουν τον Π.Καμμένο από ΥΕΘΑ; - Τι αποκαλύπτουν τουρκικές πηγές

ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκία φαίνεται ότι θέλουν να τελειώσουν τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Με πρόσχημα τον "αντιμιλιταρισμό" κάποιοι θέλουν να σπάσουν την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η Τουρκία "δίνει" ως πληροφοριοδότες πηγές μέσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες ημέρες ο  Τσαβούσογλου είχε εννοήσει ξεκάθαρα ότι κάποιοι μέσα από την κυβέρνηση καρφώνουν τον Καμένο στους Τούρκους! Kατά γενική ομολογία αυτά που είπε "πέρασαν στα ψιλά".

"Μας λένε “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μη δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι' αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός..." είχε πει ο Τσαβούσογλου.

Tι εννοεί ο Τσαβούσογλου; Υπάρχουν μυστικές επαφές πίσω από την πλάτη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας; Ποιοι του λένε από την κυβέρνηση;" Ποιοι "καρφώνουν" τον Έλληνα ΥΕΘΑ από την κυβέρνηση;

Μετά και το σημερινό μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ.Βίτσα, στον Π.Καμμένο ο οποίος όπως αναφέραμε είπε ότι δεν εξετάζεται η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας F-35, οι Τούρκοι ξανάρχονται και στοχοποιούν εκ νέου τον Π.Καμμένο θέλοντας να δείξουν ότι αυτός είναι που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία!

Σήμερα, τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης «καρφώνουν» πως πίσω από τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αναμένει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στην Κύπρο μέσα στο καλοκαίρι ήταν ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Και αυτό εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο περί "επικινδυνότητας" και "ακαταλληλότητας" του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Σύμφωνα με την kibrisgazetesi.com,  οι δηλώσεις έγιναν από τον Πάνο Καμένο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος χθες βρέθηκε στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα οι δυο άντρες συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και το γεγονός πως τον Ιούνιο η γαλλική εταιρεία Total ξεκινά τη διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου στα βυθοτεμάχια της Κύπρου, με τον Έλληνα υπουργό να λέει πως η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε «εγρήγορση» για την δραστηριότητα των Τούρκων στην περιοχή ειδικά εκείνη την περίοδο, χωρίς, πάντα σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, να αποκλείεται ένα «θερμό επεισόδιο».

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό πως το  ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκτιμά πως η επόμενη πρόκληση των Τούρκων θα ήταν ένα επεισόδιο στην Κύπρο. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου τοποθετούν χρονικά το επεισόδιο, που ενδεχομένως να προκαλέσει η τουρκική πλευρά, τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως το επεισόδιο θα λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, όπως μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως η τουρκική πλευρά το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, στέλνοντας σε εκείνη την περίπτωση το ερευνητικό πλοίο Barbarosa.

Φαίνεται πως υπάρχει μέτωπο κατά του Π.Καμμένου από Τούρκους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και γενικά όσους θεωρούν πως πρέπει να συνεχιστεί η "στρατηγική της καρπαζιάς" στα ελληνοτουρκικά. Υπενθυμίζουμε πως παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του Π.Καμμένου, ήταν ο μόνος που μίλησε για εφαρμογή εθνικών σχεδίων... Φαίνεται ότι μετά τον Ν.Κοτζιά είναι ο Νο2 στο στόχαστρο πολλών εντός και εκτός Ελλάδας.

Σταύρος Θεοδωράκης, Βασίλης Λεβέντης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Α.Γεωργιάδης, Γ.Κουμουτσάκος, Κώστας Χρυσόγονος, αλλά και οι αντιμιλιταριστές του ΣΥΡΙΖΑ, Φίλης, κτλ έχουν καταφερθεί κατά του Π.Καμμένου. Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας Το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό έτρεξε στα «καταφύγια» υπό το φόβο ελληνοτουρκικού πολέμου ...

Η κίνηση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τον Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλισμών, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και βεβαίως υπονομεύει τη συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, αφού ο Ν. Φίλης πέραν του ότι έχει ταχθεί κατά της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει μιλήσει και για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας πώς αυτή με το κόμμα του Πάνου Καμμένου έφτασε στο τέλος της.

Πάντως κατά γενική ομολογία οι θέσεις της Τουρκίας με εκείνες των αντιμιλιταριστών του ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτουν.. Καταφέρονται κατά του εθνικού συμφέροντος της χώρας μας.

Οπότε...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης