Πολιτική

Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα στις 16,5 μονάδες

Θετική ψήφο δίνουν οι Έλληνες στη ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής.

Η ψαλίδα βρίσκεται στις 16,5 μονάδες με τη ΝΔ να προηγείται με 31% και να ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%.

Οριακά εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσία, με το Ποτάμι να… κατρακυλά στο 1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,7% -έναντι 35,9% το Σεπτέμβριο 2016- και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15,2% -έναντι 19,8%.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

Οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι η άποψή τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αρνητική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...