Κόσμος

Μία Ελληνίδα στους έξι πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας (εικόνες)

Στη λίστα με τους πιο πλούσιους της Τουρκίας μπήκε μια Ελληνίδα.

Πρόκειται για την Μαρίκα Μπαχτσιβάνογλου που έγινε ένας από τους πλουσιότερους πολίτες της Τουρκίας μετά από δικαστική διαμάχη 8 ετών , με την κληρονομιά που άφησε ο άνδρας της. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η περιουσία του επιχειρηματία άνδρα της Σάλιχ Τατλιτζί ο οποίος πέθανε το 2009 φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Μπαχτσιβάνογλου ήταν η δεύτερη γυναίκα του Σαλίχ Τατλιτζί έχοντας αλλάξει το όνομά της σε Νουρτέν. Όταν δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πέθανε άφησε διαθήκη στην οποία το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του την άφησε στην Μαρίκα και στον γιο τους. Η πρώτη γυναίκα του επιχειρηματία με τα 3 παιδιά της πήγαν την υπόθεση στα δικαστήρια. Μετά από πολλά χρόνια δικαστική διαμάχης σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε οριστικά πως η περιουσία ανήκει στην δεύτερη σύζυγό του και στον γιο της.

Έτσι ουρανοξύστες, βίλες, εκατοντάδες οικόπεδα στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντουμπάι και στις ΗΠΑ περνούν στα χέρια της και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet με την απόφαση αυτή γίνεται η 6η πλουσιότερη της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...