Άγιο Όρος

Λες και το ήξερε ο Γέροντας Εφραίμ! Τι είπε μια μέρα πριν από την απόφαση του δικαστηρίου!

Σαν να ήξερε τι απόφαση θα βγάλει το δικαστήριο...Σαν να το διαισθανόταν... Ο δικαιωμένος πλέον Γέροντας Εφραίμ λίγες μόνο ώρες πριν την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μίλησε για τον Σταυρό που κουβαλάμε όλοι μας και την υπομονή που πρέπει να δείχνουμε!

Χθες, λοιπόν, στην «Κροκίδειο» αίθουσα στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε από την Μητρόπολη Κορίνθου η 13η συνάντηση πνευματικού καταρτισμού των πιστών με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Σταυρός, πηγή δυνάμεως».

Ο Πανοσιολογιώτατος άγιος Καθηγούμενος ανέλυσε με απλότητα και βαθύτητα την θεολογία του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, όπως αυτή φανερώθηκε τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη με αποκορύφωμα την εξιλαστήριο Σταυρική θυσία του Χριστού μας «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ιδιαίτερα τόνισε ότι δεν υπάρχει Χριστιανική ζωή δίχως την εκούσια άρση του προσωπικού μας σταυρού, που θα πρέπει με υπομονή ισόβια να φέρουμε. Ο Γέροντας Εφραίμ χρησιμοποιώντας το απόσταγμα της αγιορείτικης πείρας, μέσα από παραδείγματα Αθωνιτών ασκητών και συγχρόνων Αγίων Γερόντων της εποχής μας, μίλησε και για τα θαύματα που επιτελεί ο Τ. Σταυρός στη ζωή των Χριστιανών, επισημαίνοντας πως μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση.

Την ομιλία του Βατοπαιδινού αγίου Καθηγουμένου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος πιστών, που από ενωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα δημιουργώντας το αδιαχώρητο, ανάμεσα των οποίων ήσαν ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων, ο πρώην Βουλευτής κ. Κων/νος Κόλλιας, ο Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Δ/ντης του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Ευάγγελος Πιπέρης, Δημοτικοί Σύμβουλοί του Δήμου Κορινθίων, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου αλλά και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ