Πολιτική

Κυβερνητικοί κύκλοι για παραίτηση Ράικου: Δώσε ονόματα!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία εξαπέλυσε σοβαρότατες καταγγελίες για “παράκεντρα εξουσίας” που παρεμποδίζουν το έργο της.

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς ζητά την αντικατάσταση της υποστηρίζοντας πως δεν έχει την απαραίτητη "θεσμική κάλυψη" και καταγγέλλει πως λόγω του ότι τις τελευταίες ημέρες έφτασαν σημαντικά στοιχεία στα χέρια της για την υπόθεση της Novartis, την οποία χαρακτηρίζει ως την "κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας", έγινε αντικείμενο στοχοποίησης μέσω δημοσιεύματος εβδομαδιαίας εφημερίδας (Documento).

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την εξέλιξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν “Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά”.

Παράλληλα την καλούν να κατονομάσει όλους όσοι την εμπόδισαν να παράξει έργο “Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ