Αρχείο

Κλιμακώνεται η ένταση - Βούλγαροι εθνικιστές έκλεισαν τα σύνορα σε ψηφοφόρους από την Τουρκία - Εκατοντάδες Τούρκοι εισέρχονται στην Βουλγαρία μέσω Ελλάδας – Στα πρόθυρα συμπλοκής Σόφια και Άγκυρα

Χιλιάδες Βούλγαροι  μετέβησαν στα συνοριακά σημεία με την Τουρκία διαμαρτυρόμενοι για την αθρόα είσοδο τουρκικής καταγωγής Βουλγάρων πολιτών, που έρχονται για να ψηφίσουν το τουρκικό κόμμα στις εκλογές της Κυριακής .

Έτσι οι Τούρκοι βρήκαν άλλο δρομολόγιο και από την Τουρκία εκτρέπονται στην  Ελλάδα και από εκεί εισέρχονται στην Βουλγαρία.

Πρόκειται για τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που διαθέτουν βουλγαρικό διαβατήριο, και οι οποίοι έρχονται για να συμμετάσχουν στις βουλγαρικές εκλογές.

Επειδή στα σύνορα Τουρκίας και Βουλγαρίας έκλεισαν λόγω διαμαρτυρίας οι ίδιοι τώρα έρχονται από την Ελλάδα και όχι ​​από τα συνοριακά περάσματα  λόγω των προγραμματισμένων μπλόκων από Βούλγαρους εθνικιστές, αλλά από άλλα σημεία  αναφέρουν βουλγαρικά ΜΜΕ σήμερα.

Η  βουλγαρική εθνικιστική συμμαχία « Ενωμένοι πατριώτες» έκλεισε  και πάλι με μπλόκα τις συνοριακές διαβάσεις  της Βουλγαρίας με την Τουρκία στις 24 Μαρτίου, στα σημεία ελέγχου Lesovo, Kapitan Andreevo και Malkovo.

Πρόθεση των Βούλγαρων εθνικιστών είναι να εμποδίσουν τους ψηφοφόρους που έρχονται να στηρίξουν κόμματα με ισχυρή  εθνοτική  τουρκική  βάση όπως τα κόμματα « Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες», και το DOST του περιβόητου   Lyutvi Mestan .

Ο Valeri Simeonov, επικεφαλής της βουλγαρικής εθνικιστικής οργάνωσης δήλωσε σε ζωντανή συνέντευξη στις 24 Μαρτίου σε  τηλεοπτικό κανάλι του ότι αυτοί που διαμαρτύρονται στα σύνορα ήταν εκεί για να υπερασπιστούν  το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον.

«Έξι έως επτά χιλιάδες άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα για να ψηφίσουν», είπε, μιλώντας στο σημείο ελέγχου kapitan Andreevo μπροστά σε μια σειρά από εθνικιστές που κρατούσαν  σημαίες του κόμματος.

Χθες και προχθές Βούλγαροι εθνικιστές έκλεισαν τα σύνορα για να εμποδίσουν τους Τούρκους  να εισέλθουν στη χώρα και να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

 Ο αποκλεισμός σε τρία κεντρικά τελωνειακά περάσματα από μέλη και υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος των «Ενωμένων Πατριωτών» διήρκεσε αρκετές ώρες και ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που είχαν ότι περίπου 1.000 λεωφορεία και 50.000 ψηφοφόροι, τουρκικής καταγωγής Βούλγαροι πολίτες που ζουν πια στην Τουρκία, επρόκειτο να διασχίσουν τα σύνορα για να ψηφίσουν.

Οι «Ενωμένοι Πατριώτες» υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές αρχές στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς να ψηφίσουν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να πλήξουν τα βουλγαρικά συμφέροντα.

Η ουσία είναι ότι οι Βούλγαροι εθνικιστές και οι τουρκικής καταγωγής πολίτες στα νότια της Βουλγαρίας σύντομα ..πολύ σύντομα θα έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση , με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά .

Οι «Ενωμένοι Πατριώτες» κατηγορούν το κόμμα DOST, που κατεβαίνει πρώτη φορά στις εκλογές και εκπροσωπεί τους τουρκικής καταγωγής πολίτες, ότι «είναι ένα αντιβουλγαρικό προπαγανδιστικό κόμμα που θέλει να μπει στη Βουλή με τεχνητό τρόπο» εισάγοντας ψηφοφόρους από το εξωτερικό.

Την κατάσταση έχει χειροτερεύσει και μια φήμη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει το DOST, φήμη που έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, με την πρώτη να κατηγορεί την Άγκυρα ότι προσπαθεί να επέμβει στα εσωτερικά της ζητήματα.

Οι Τούρκοι και ο Ερντογάν επιχειρούν να « χαλιναγωγήσουν» την βουλγαρική πολιτική σκηνή με ανακοινώσεις περί καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας  και την είσοδο αμιγώς τουρκικών κομμάτων στην Βουλή.

Σειρά μετά την Βουλγαρία έχει η δυτική Θράκη όπου αλωνίζουν οι Τούρκοι και ειδικά το προξενείο τους , που «κόβει και ράβει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές