Υγεία

Κι όμως λουζόμαστε με τον λάθος τρόπο - Ποιος είναι ο σωστός

Για τους περισσότερους από εμάς το λούσιμο των μαλλιών είναι μια τυπική διαδικασία: βρέχουμε τα μαλλιά, απλώνουμε το σαμπουάν, τρίβουμε, ξεβγάζουμε και… τέλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίο κομμωτή, ο οποίος μίλησε στον Independent, αυτή η προσέγγιση είναι λάθος: πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας δύο φορές, λέει. Την πρώτη φορά ο αφρός από το σαμπουάν θα είναι λιγότερος απ’ όσο τη δεύτερη.

Ωστόσο, το πρώτο λούσιμο χρειάζεται για να απομακρυνθούν από τα μαλλιά σκόνη, βρωμιά και λιπαρότητα, ενώ με το δεύτερο λειτουργούν οι ευεργετικές ουσίες του σαμπουάν και τα μαλλιά μας δυναμώνουν.

Ο ίδιος κομμωτής τονίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας σαμπουάν, χωρίς θειώδη, και ότι αρκεί ποσότητα σαμπουάν ίση περίπου με ένα νόμισμα των 20 σεντς για ένα καλό λούσιμο.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι όσες κυρίες χρησιμοποιούν κοντίσιονερ, θα πρέπει να το εφαρμόζουν από τη μέση της τρίχας και κάτω και ότι θα πρέπει να χτενίζουν τα μαλλιά τους με το κοντίσιονερ επάνω, με τα μαλλιά όσο το δυνατόν λιγότερο υγρά και με χτένα με αραιά δόντια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης