Κόσμος

«Καλπάζει» ο Σουλτς με 2% μπροστά από τη Μέρκελ

To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με επικεφαλής, αλλά και χάρη, στον υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σούλτς βρίσκεται και πάλι μπροστά από την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) σύμφωνα δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild. Ενισχύεται δηλαδή κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα ερχόταν πρώτο κόμμα με 32% αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή. Αντίθετα, το συντηρητικό κόμμα με υποψήφια καγκελάριο την κ. Μέρκελ χάνει μια μονάδα και θα ερχόταν δεύτερο κόμμα λαμβάνοντας 30,5%.

Το λαϊκιστικό-αντιευρωπαϊκό-ξενοφοβικό Κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) παραμένει τρίτο κόμμα με 11%. Σταθερό παραμένει επίσης το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 8% όπως και το Κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) με 6,5%. To Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), με άνοδο 1,5%, θα ελάμβανε 7% και θα εισερχόταν στο κοινοβούλιο (το όριο είναι 5%).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...