Μέση Ανατολή

Κίνδυνος για Ελλάδα: Θρίλερ με τους κωδικούς Αναγνώρισης Φίλου/Εχθρού των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300: H Ρωσία τους πούλησε στο Ισραήλ; - Το Ιράν τους άλλαξε για να καταρριφθεί το ισραηλινό μαχητικό!

Θρίλερ διαδραματίζεται μεταξύ Ιράν-Ρωσίας-Ισραήλ που όμως αφορά και τον στενό πυρήνα εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας με αφορμή την κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού F-16 από το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300. Ισραηλινές πηγές προχώρησαν σε αποδέσμευση πληροφοριών σχετικά με το περιστατικό σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης της Ρωσίας και δημιουργίας ρήγματος στον άξονα Ρωσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ με παράλληλη στοχοποίηση της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι κωδικοί των συριακών αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 «αλλάχθηκαν όλοι» διότι το Ιράν αντιλήφθηκε ότι είχαν πέσει στα χέρια των Ισραηλινών.  Κάτι τέτοιο δεν μοιάζει απίστευτο γιατί και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία Ισραήλ-Ρωσίας για τη Συρία και τις επιδρομές...Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα...

Το Ισραήλ αφήνει υπόνοιες ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί και με την Ελλάδα, με την Τουρκία να κατέχει τους κωδικούς ενώ το Ιράν "φωτογραφίζει" την Ελλάδα υπονοώντας ότι επιτρέψαμε την εξάσκηση απέναντι σε τέτοιου είδους συστήματα...

Το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας άλλαξε τους κωδικούς των συριακών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας που  χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των ισραηλινών μαχητικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης νωρίς το πρωί, στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο στο Υπουργείο Άμυνας του Ιράν, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Ιρανοί και Σύροι είχαν την υποψία ότι η Ρωσία είχε παραδώσει τους κωδικούς των αντιαεροπορικών συστημάτων τους στο Ισραήλ ενώ  αρνήθηκε την υποχρέωση  διεξαγωγής έρευνας για τους  κωδικούς .

Η πηγή δήλωσε: «Όταν το Ιράν είχε αγοράσει ρωσικά συστήματα S-300 ήταν σε θέση και άλλαξε όλους τους ρωσικούς κωδικούς . Το Ιράν έχει συνειδητοποιήσει ότι οι Ισραηλινοί κατείχαν απόρρητες πληροφορίες αυτού του τύπου".

Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι Ιρανοί επέκτειναν τις δυνατότητες τους και κατασκεύασαν το ιρανικής κατασκευής αντιπυραυλικό σύστημα Bavar-373, το οποίο είναι ένας κλώνος του συστήματος S-300, και τα δύο αυτά συστήματα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εναέριας ισραηλινής  επίθεσης.

Η πηγή είπε ότι πριν από τρεις εβδομάδες, Ιρανοί μηχανικοί «έσπασαν» τους κωδικούς των πυραύλων S-300 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Ιρανικά συστήματα Bavar-373 δεν συμμετείχαν στην άσκηση ενώ οι  κοινές ασκήσεις S-300 και  Bavar-373 μεταφέρθηκαν για  τις 23 Μαΐου 2017.

Η ίδια ιρανική πηγή είπε επίσης ότι το υπουργείο Άμυνας τον περασμένο μήνα έστειλε μηχανικούς του στη Δαμασκό. Αυτοί άλλαξαν  τα καλώδια σε διάφορα συστήματα πυραύλων και τους πηγαίους κωδικούς.

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το συριακό σύστημα αεράμυνας ήταν σε θέση να προσδιορίσει τα ισραηλινά μαχητικά από τη στιγμή που απογειώθηκαν  από τις βάσεις τους και να τα χτυπήσει με πυραύλους », δήλωσε η ίδια πηγή.

Η πηγή συνέχισε: «Στο παρελθόν, τα συριακά ραντάρ αναγνώριζαν τα ισραηλινά αεροσκάφη ως «φιλικά αεροσκάφη» και όχι εχθρικά . Αυτό αποδεικνύει ότι οι Ισραηλινοί γνώριζαν τους ρωσικούς κωδικούς».

Σύμφωνα με Σύρους αξιωματούχους, ο προσδιορισμός ως εχθρικών των ισραηλινών αεροσκαφών επέτρεψε στην «Χεζμπολάχ» να εκκενώσει τις θέσεις των δυνάμεων της και να  διασώσει εκατοντάδες άνδρες και οπλικά συστήματα.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ειδική έκθεση για το περιστατικό έχει αποσταλεί στη ρωσική πρωτεύουσα ενώ Ιρανοί και Σύροι αναμένουν απάντηση στο ερώτημα τι ελάμβανε χώρα με την «διείσδυση του εχθρού» τόσο καιρό .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2012 το WikiLeaks δημοσίευσε ένα τηλεγράφημα το οποίο ανέφερε ότι η Ρωσία παρέδωσε τους κωδικούς των Tor-1, στο Ισραήλ σε αντάλλαγμα για τους κωδικούς των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών HERON που υπήρχαν  στα χέρια της Γεωργίας.

Το Ιράν έχει αγοράσει από τη Ρωσία 29 συστήματα Tor-1.

Το «παιχνίδι» όλων των μεγάλων και μεσαίων δυνάμεων και γενικά ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών είναι τόσο περίπλοκος και συνάμα τόσο  «βρώμικος» όσο δεν φαντάζεται ο ανθρώπινος νους.

https://youtu.be/Xf_Nu-6Nbhw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ